Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > POSLEDNJI DANI IZLOŽBE „ĐURA JAKŠIĆ. IZMEĐU MITA I STVARNOSTI“

POSLEDNJI DANI IZLOŽBE „ĐURA JAKŠIĆ. IZMEĐU MITA I STVARNOSTI“

Tokom poslednje nedelje (18-21. juna) trajanja izložbe „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“  Galerija Matice srpske pruža mogućnost svima zainteresovanima da besplatno posete izložbu i uživaju u jedinstvenom umetničkom doživljaju koji nudi izložba i umetničko stvaralaštvo Đure Jakšića, jednog od najautentičnijih srpskih umetnika XIX veka.

Na izložbi je predstavljeno likovno stvaralaštvo Đure Jakšića sa preko četrdeset umetničkih dela ovog čuvenog slikara i književnika. Kroz portrete, religiozne i istorijske slike, pisma, fotografije i ispisane stihove, možete se bliže upoznati sa Đurom Jakšićem i saznati više o njegovom životu i stvaralaštvu.

Pored izloženih eksponata, posetioci će imati priliku da uživaju  i u interaktivnim aktivnostima koje su pripremljene (poeziju Đure Jakšića u „Đurinoj pesmarici“, a poeziju je moguće poslušati  na audio uređajima. Tu je i  dokumentarni film „Novosadski dani Đure Jakšića”,  kao i rešavanja Đurinog kviza i sastavljanje stihova koristeći reči iz Đurinih pesama), a kao uspomenu na ovu izložbu moguće je uzeti idealan „Đurin” suvenir u Muzejskoj prodavnici.

Pored besplatne posete, poslednja nedelja biće u znaku iščekivanja  jubilarnog 10.000 posetioca izložbe, koji će biti nagrađen jedinstvenim „Đurinim suvenirima“.

Za više informacija možete se obratiti dr Snežani Mišić putem 0691103050 ili 0214899015.

 

 

Izvor i foto.: GALERIJA MATICE SRPSKE

Ostavite odgovor

Top