ПОСЛЕДЊИ ДАНИ ИЗЛОЖБЕ „ЂУРА ЈАКШИЋ. ИЗМЕЂУ МИТА И СТВАРНОСТИ“

Током последње недеље (18-21. јуна) трајања изложбе „Ђура Јакшић. Између мита и стварности“  Галеријa Матице српске пружа могућност свима заинтересованимa да бесплатно посете изложбу и уживају у јединственом уметничком доживљају који нуди изложба и уметничко стваралаштво Ђуре Јакшића, једног од најаутентичнијих српских уметника XIX века.

На изложби је представљено ликовно стваралаштво Ђуре Јакшића са преко четрдесет уметничких дела овог чувеног сликара и књижевника. Кроз портрете, религиозне и историјске слике, писма, фотографије и исписане стихове, можете се ближе упознати са Ђуром Јакшићем и сазнати више о његовом животу и стваралаштву.

Поред изложених експоната, посетиоци ће имати прилику да уживају  и у интерактивним активностима које су припремљене (поезију Ђуре Јакшића у „Ђуриној песмарици“, а поезију је могуће послушати  на аудио уређајима. Ту је и  документарни филм „Новосадски дани Ђуре Јакшића”,  као и решавања Ђуриног квиза и састављање стихова користећи речи из Ђуриних песама), а као успомену на ову изложбу могуће је узети идеалан „Ђурин” сувенир у Музејској продавници.

Поред бесплатне посете, последња недеља биће у знаку ишчекивања  јубиларног 10.000 посетиоца изложбе, који ће бити награђен јединственим „Ђуриним сувенирима“.

За више информација можете се обратити др Снежани Мишић путем 0691103050 или 0214899015.

 

 

Извор и фото.: ГАЛЕРИЈА МАТИЦЕ СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *