ПРЕПУСТИ СЕ УМЕТНОСТИ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

Како бисмо ваш боравак и искуство уживања у уметности учинили јединственим, припремили смо Вам посебну просторију у оквиру Сталне поставке Галерије Матице српске – собу за препуштање уметности. Сваке недеље очекује вас друго уметничко дело које ствара специфичну атмосферу. У синергији уметности, звука, простора и светла, имаћете прилику да будете сами с уметничким делом и да га доживите на вама својствен начин.

Посетите нас, разиграјте своје мисли и осећања, преиспитајте их у додиру с уметничким делима и препуштајући им се дозволите да вас поведу…

Ове недеље (18-23. август) у соби за препуштање изложено је дело Петра Лубарде Квргава стјена из 1951. године. Апстрактни приказ планинског предела изведен слободним, брзим и спонтаним потезима из руке Петра Лубарде, уводи посетиоце вас у свет симболичког и уз одговарајуће звуке ствара посебну атмосферу идеалну за бег од свакодневице. 

Последњих неколико месеци услед немогућности да се најразличитији културни догађаји одрже у нашем граду, осећај да нам је култура одсутна постаје све присутнији. Међутим, музеји и галерије су места отворена за публику, у којима се и даље несметано може уживати у култури и уметности. Зато, креирајте вама сигурну и пријатну атмосферу, посетите Галерију Матице српске сами или са својим најближима и препустите се уметности. 

Галерија Матице српске отворена је сваким даном осим понедељком и то: уторак – четвртак: 10.00 – 20.00 сати; петак: 10.00 до 22.00 сата; субота и недеља: 10.00 до 18.00 сати.

Цена појединачне улазнице износи 100,00 динара, док је петком улаз у Галерију бесплатан.

За све информације можете се обратити Јелени Огњановић на телефон 021 4899 018 или 069 1103 051.

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *