ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ ИНСПИРИСАНИ ИТАЛИЈОМ

Изложба Инспирисани Италијом отворена је још почетком марта. Услед немогућности да током протекла три месеца реализујемо пратећи програм изложбе, одлучили смо да не ускратимо нашим посетиоцима да се више упознају са изложбом, њеним концептом и уметношћу инспирисаном Италијом. Зато ће током летњих месеци бити реализована предавања и стручна тумачења у редовном Галеријском термину за пратеће програме ‒ петком у 19.00 сати.

У петак, 21. август у 19.00 сати одржаће се ауторско тумачење изложбе, Станиславе Јовановић, кустоскиње Галерије Матице српске. Тумачењем ће бити указано на српско-италијанске културне и уметничке везе, односно на српске уметнике који су узоре и подстицаје за своје стваралаштво проналазили у уметничкој традицији Италије. Уз тумачење копија дела према италијанским мајсторима Пармиђанину, Гвиду Ренију и Помпеу Батонију, биће представљени и цртежи италијанских градова и предела, као и графички листови страних уметника насталих према Рафаелу, Тицијану и Анибале Карачију. Посетиоци ће имати прилику да чују нешто више о концепту изложбе и српским уметницима који су се школовали, студијски боравили у Италији или су учили пред уметничким делима која су били у прилици да виде у градовима Европе.

У складу са препорукама предавању ће моћи  да присуствује највише 10 посетилаца. Своје присуство посетиоци могу резервисати путем линка: https://forms.gle/vATZBGUNRxFynoLE8 или на телефон 021 4899 018.

За све информације можете се обратити Станислави Јовановић на телефон 069 1110 453.

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *