ПОЧИЊЕ 18. ВОЈВОДИНА ГИТАР ФЕСТ

Од 1. до 3. априла у Новом Саду ће бити одржан овогодишњи, осамнаести по реду међународни Војводина гитар фест, који организује Асоцијација гитариста Војводине. Као и претходних година, овај фестивал ће окупити истакнуте концертне солисте на овом инструменту из Србије и иностранства, реномиране педагоге и бројне поклонике овог инструмента.

Концертни програм фестивала започеће у понедељак, 1. априла у 19.00 часова у свечаној сали Градске куће солистичким реситалом београдског гитаристе Марка Сарића, након којег ће у истом простору наступити Монтенегрин гитар дуо из Подгорице, чији су чланови Горан Кривокапић и Данијел Церовић. У уторак, 2.4. у 19.00 часова амфитеатар сали Музичке школе „Исидор Бајић“ заказан је концерт Виктора Ђукнића, а за среду, 3. април у МШ „Исидор Бајић“ најављени су солистички концерти пијанисткиње Јулије Бал и гитаристе Огњена Грчака.

И ове године, као што је уобичајено, у оквиру фестивала биће одржано интернационално такмичење младих гитариста „Др Јован Јовичић“, за које је ове године пријављен велики број учесника из целе Србије, из земаља региона, као и из Мађарске и Шпаније. Финални наступ победника и свечана додела награда биће приређени у уторак, 2.4. са почетком у 18.00 часова у амфитеатар сали МШ „Исидор Бајић“.

Одржавање фестивала подржали су Управа за културу града Новог Сада и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, а помоћ овој манифестацији пружили су и Музичка школа „Исидор Бајић“, РТВ Војводине, као и спонзори: Дунав осигурање, француска фирма „Саварез“, SMS music и други.

Извор: Асоцијација гитариста Војводине

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *