НАСТАВЉЕНО КОШЕЊЕ ТРАВЕ И ЗАШТИТНИ ТРЕТМАНИ ШИБЉА И ЦВЕЋА КОД СПЕНСА, У ЛИМАНСКОМ И ФУТОШКОМ ПАРКУ

Градско зеленило наставља са интензивним радовима на пролећном уређењу града. У току је кошење траве, заливање новопосађеног дрвећа, окопавање, плевљење и заливање шибља и цвећа.

Трава се коси у Стражиловској, Максима Горког, Јанка Чмелика, Миленка Грчића, кружним токовима на Булевару Европе, код Железничке станице, код ДИФ-а, Завода за урбанизам, студетских домова „Бајић“ и „Влаховић“, у блоку између улица Живка Радовановића – Анђе Ранковић – Стевана Христића. Затим у улицама Динка Шимуновића, Мажуранићевој, Јелисаветином бедему на Тврђави, и Футошком путу, од кружног тока у Футогу до цркве у Ветернику.

Поред тога, у току је окопавање и плевљење шибља у разделној траци у Стражиловској као и орезивање прецветалих цветова нарциса у улици Жарка Зрењанина. На зеленој површини испред Железничке станице настављено је окопавање и плевљење цвећа, као у цветној гредици на окретници код Штранда у Фрушкогорској улици.

У Лиманском парку, код Спенса и у Футошком парку у току су третмани шибља, ружа и живе ограде заштитним препратима, у свим деловима града залива се новопосађено дрвеће.

Извор: ЈКП „Градско зеленило“

Фото: ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад

Администратор: ДНМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *