Налазите се овде
Почетна > Туризам > ТУРИЗАМ НОВОГ САДА ПРОМОВИШЕ СЕ ИСТОВРЕМЕНО НА ВИШЕ МЕРИДИЈАНА

ТУРИЗАМ НОВОГ САДА ПРОМОВИШЕ СЕ ИСТОВРЕМЕНО НА ВИШЕ МЕРИДИЈАНА

ТУРИЗАМ НОВОГ САДА ПРОМОВИШЕ СЕ ИСТОВРЕМЕНО НА ВИШЕ МЕРИДИЈАНА

Туризам је тренутно међу три водеће привредне гране у светским оквирима, што показује и чињеница да је истовремено потребно радити на промоцији на неколико сајмова, како ни једно тржиште не би било запостављено. За нас најважнији показатељ успешне промоције говори и чињеница да смо ову годину према званичним подацима Републичког завода за статистику почели са двоцифреним износима у плусу када је реч о доласку и ноћењу, нарочито страних туриста.

Ове недеље, Нови Сад као city break дестинација промовисан је на престижном међународном сајму туризма МИТТ 2018 у Москви, који се одржава од 13. до 15. марта.
Овај сајам је значан јер га посећује преко 25.000 професионалаца из области путовања, туроператера, туристичких агенција и других компанија укључених у туристичку индустрију, а излаже преко 1600 компанија и туристичких организација из целог света.
Представници ТОНС-а нашли су се са бројним туроператерима који су заинтересовани да у наредном периоду уврсте Нови Сад у своје туристичке туре.

Такође, крајем ове недеље отвара се сајам туризма  Place2go у Загребу, који има 7 година традиције, али се сваке године повећава број излагача, па је сајам од прошле године премештен у већи простор – Арену Загреб.
Сајам се отвара 16. марта и траје до 18. марта. Окупља преко 180 излагача и очекује се преко 15.000 посетилаца и не само из Хрватске, него и из Словеније.
За Нови Сад као туристичку дестинацију где поред домаћих туриста, највећи број долазака и ноћења бележимо из суседних земаља, овакви сајмови у региону представљају значајно место промоције и континуитет на тим тржиштима је за нас неупитан.

И ту није крај! Промотивне активности ТОНС-а подразумевају и довођење туроператера у Нови Сад како би се на најбољи могући начин представили туристички садржаји и квалитет туристичке понуде, кроз понуду културних садржаја, активног одмора, винских рута, Дунава, смештајних капацитета, локалних гастрономских и винских специјалитета. Тако је ове недеље у посети Новом Саду била и група од 16 водећих туропетатора из Кине, међу којима су били директори агенција и менаџери продаје. Из Новог Сада како сами кажу, носе најлепше утиске и сигурно ће се Нови Сад наћи у њиховим туристичким понудама за обилазак овог дела Балкана.

Извор: ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА НОВОГ САДА  

http://novisad.travel/novosti/

Фотографије:  Жељко Савић

 

Оставите одговор

Top