Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > „SUSRETI“ U EĐŠEGU: EVROPSKA PRESTONICA KULTURE KAO INSPIRACIJA ZA IZLOŽBU

„SUSRETI“ U EĐŠEGU: EVROPSKA PRESTONICA KULTURE KAO INSPIRACIJA ZA IZLOŽBU

Deseta prodajna izložba malog formata „Susret“, inspirisana Novim Sadom kao Evropskom prestonicom kulture, biće otvorena u ponedeljak, 16. decembra u 19 časova u kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4). Ulaz je besplatan.

Kako navodi Kulturforum, koji izložbu i konkurs, koji joj je prethodio, organizuje u saradnji sa „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, izložba je susret domaćih likovnih i primenjenih umetnika mlađe generacije i predstavljanje njihovih savremenih i autentičnih radova.

Susreti kao tema polaze od ideje da će upravo Novi Sad te 2021. godine biti mesto fokusa evropske kulture, te susreta domaćih i međunarodnih umetnika i aktera u kulturi, zbog čega su i umetnici koji učestvuju na izložbi, u svojim radovima, fokusirani na raznovrsne oblike „susreta“.

Kulturforum, zajedno sa umetnicima, nastoji da reaguje na pitanja budućih umetničkih i kulturnih perspektiva u zemlji i regionu. Kada se umetnik nađe pred izazovom savremenog stvaralaštava, pred publikom, a publika pred delima.

Izložba će biti otvorena do 29. decembra, a informacije možete pronaći i na fejsbuk događaju: http://bit.ly/kulturforum-event.

Kulturforum ODKR od 2014. periodično priređuje Grupnu prodajnu izložbu malog formata kao svojevrsni pregled i promociju domaće scene likovnih i primenjenih umetnika mlađe generacije, te program za razvoj publike i tržišta umetnosti.

 

 

 

Izvor i foto.: NOVI SAD 2021

Ostavite odgovor

Top