„СУСРЕТИ“ У ЕЂШЕГУ: ЕВРОПСКА ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ КАО ИНСПИРАЦИЈА ЗА ИЗЛОЖБУ

Десета продајна изложба малог формата „Сусрет“, инспирисана Новим Садом као Европском престоницом културе, биће отворена у понедељак, 16. децембра у 19 часова у културној станици Еђшег (Антона Чехова 4). Улаз је бесплатан.

Како наводи Културфорум, који изложбу и конкурс, који јој је претходио, организује у сарадњи са „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, изложба је сусрет домаћих ликовних и примењених уметника млађе генерације и представљање њихових савремених и аутентичних радова.

Сусрети као тема полазе од идеје да ће управо Нови Сад те 2021. године бити место фокуса европске културе, те сусрета домаћих и међународних уметника и актера у култури, због чега су и уметници који учествују на изложби, у својим радовима, фокусирани на разноврсне облике „сусрета“.

Културфорум, заједно са уметницима, настоји да реагује на питања будућих уметничких и културних перспектива у земљи и региону. Када се уметник нађе пред изазовом савременог стваралаштава, пред публиком, а публика пред делима.

Изложба ће бити отворена до 29. децембра, а информације можете пронаћи и на фејсбук догађају: http://bit.ly/kulturforum-event.

Културфорум ОДКР од 2014. периодично приређује Групну продајну изложбу малог формата као својеврсни преглед и промоцију домаће сцене ликовних и примењених уметника млађе генерације, те програм за развој публике и тржишта уметности.

 

 

 

Извор и фото.: НОВИ САД 2021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *