Nalazite se ovde
Početna > Kulturna Politika > PRIJEM ZA SPORTISTE ODBOJKAŠKOG KLUBA „VOJVODINA NS SEME“

PRIJEM ZA SPORTISTE ODBOJKAŠKOG KLUBA „VOJVODINA NS SEME“

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez čestitao je danas, u ime Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata, odbojkašima i rukovodstvu Odbojkaškog kluba ”Vojvodina NS Seme” na 16. osvojenoj tituli državnog prvaka u svojoj istoriji, na prijemu koji je ovim povodom priredio gradonačelnik Miloš Vučević.

Odbojkaškom klubu „Vojvodina NS seme“ je ovo  treća uzastopna titulaprvaka države, koju su osvojili pobedivši „Crvenu zvezdu“ u Superligi Srbije.

„Sa sigurnošću mogu da tvrdim da ono što je današnji tim uradio nije nimalo lako, jer  ova sezona je obeležena njihovim ulaskom s velikim ambicijama da se odbojka vrati u Ligu šampiona.Ono što ovaj sportski kolektiv razlikuje od ostalih odbojkaških  klubova jeste da on uvek poseduje imperativ osvajanja trofeja“, naglasio je pokrajinski sekretar sporta  i nekadašnji proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez.

On je istakao još jednu činjenicu koja obavezuje, i koju  ovaj  mladi tim ima na umu, a to je  da OK „Vojvodina NS seme“ za Novi Sad ima posebno značenje, kao i za samu odbojku jer, kako je Batez rekao,  ovaj odbojkaški klub jeste brend srpske odbojke.

Pokrajinski sekretar sporta je podsetio da je reč o  najtrofejnijem odbojkaškom klubu  u našoj pokrajini – s 16 osvojenih državnih trofeja, kao i da je jedan od pet najtrofejnijih klubova, među svim sportovima,  u Srbiji.

Batez je posebno pohvalio dugogodišnju podršku i razumevanje gradonačelnika Vučevića, kao i ambicije samog rukovodstva, kada je reč o ovom  odbojkaškom klubu, što je i doprinelo da  stigne do najboljih mogućih rezultata. On je istakao da veruje da će se naša odbojka opet na velika vrata pojaviti na Olimpijadi u Tokiju 2020. i podsetio na turnir Lige nacija, koji u Novom Sadu počinje za dvadest  dana uz učešće svetskih velesila poput Rusije, Francuske i Japana, i  koji se boduje i za Olimpijadu. Kako je Batez poručio, to može biti odskočna daska za ovu generaciju vojvođanskih odbojkaša.

„ Čuvamo dobru tradiciju, „Vojvodina“ je 16. put državni prvak, klub je stabilan, a igrači kojima su obezbeđeni najbolji uslovi za treniranje, su sjajni. Siguran sam da su uprava i stručni štab uveliko u pripremama za predstojeću sezonu, pre svega za evropske izazove. Mogu da računaju na podršku Grada, koji je jedan od njihovih najozbiljnijih partnera u svakom segmentu. Oni Novom Sadu uzvraćaju na najlepši mogući način, dokazujući da imaju pobednički mentalitet. Pravi su primer ostalim sportskim klubovima u Novom Sadu, da kada ste jedinstveni i negujete dobru atmosferu, bolji su i rezultati. U ime Grada i Novosađana od srca im čestitam“, naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba „Vojvodina NS seme“ Dragoljub Zbiljić rekao je da su dobri odnosi s Gradom i podrška javnosti Novog Sada umnogome doprineli uspesima Kluba.

„Uspeli smo prošle sezone da rešimo goruće pitanje i da sa svim našim klincima, koji su stasali u našoj školi, potpišemo višegodišnje ugovore, tako da imamo okosnicu tima – generaciju koju smo strpljivo čekali“, istakao je Zbiljić.

Prijemu je prisustvovao i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

 

Izvor: Pokrajinska vlada

Ostavite odgovor

Top