ПРИЈЕМ ЗА СПОРТИСТЕ ОДБОЈКАШКОГ КЛУБА „ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ“

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез честитао је данас, у име Покрајинске владе и ресорног секретаријата, одбојкашима и руководству Одбојкашког клуба ”Војводина НС Семе” на 16. освојеној титули државног првака у својој историји, на пријему који је овим поводом приредио градоначелник Милош Вучевић.

Одбојкашком клубу „Војводина НС семе“ је ово  трећа узастопна титулапрвака државе, коју су освојили победивши „Црвену звезду“ у Суперлиги Србије.

„Са сигурношћу могу да тврдим да оно што је данашњи тим урадио није нимало лако, јер  ова сезона је обележена њиховим уласком с великим амбицијама да се одбојка врати у Лигу шампиона.Оно што овај спортски колектив разликује од осталих одбојкашких  клубова јесте да он увек поседује императив освајања трофеја“, нагласио је покрајински секретар спорта  и некадашњи прослављени одбојкашки репрезентативац Владимир Батез.

Он је истакао још једну чињеницу која обавезује, и коју  овај  млади тим има на уму, а то је  да ОК „Војводина НС семе“ за Нови Сад има посебно значење, као и за саму одбојку јер, како је Батез рекао,  овај одбојкашки клуб јесте бренд српске одбојке.

Покрајински секретар спорта је подсетио да је реч о  најтрофејнијем одбојкашком клубу  у нашој покрајини – с 16 освојених државних трофеја, као и да је један од пет најтрофејнијих клубова, међу свим спортовима,  у Србији.

Батез је посебно похвалио дугогодишњу подршку и разумевање градоначелника Вучевића, као и амбиције самог руководства, када је реч о овом  одбојкашком клубу, што је и допринело да  стигне до најбољих могућих резултата. Он је истакао да верује да ће се наша одбојка опет на велика врата појавити на Олимпијади у Токију 2020. и подсетио на турнир Лиге нација, који у Новом Саду почиње за двадест  дана уз учешће светских велесила попут Русије, Француске и Јапана, и  који се бодује и за Олимпијаду. Како је Батез поручио, то може бити одскочна даска за ову генерацију војвођанских одбојкаша.

„ Чувамо добру традицију, „Војводина“ је 16. пут државни првак, клуб је стабилан, а играчи којима су обезбеђени најбољи услови за тренирање, су сјајни. Сигуран сам да су управа и стручни штаб увелико у припремама за предстојећу сезону, пре свега за европске изазове. Могу да рачунају на подршку Града, који је један од њихових најозбиљнијих партнера у сваком сегменту. Они Новом Саду узвраћају на најлепши могући начин, доказујући да имају победнички менталитет. Прави су пример осталим спортским клубовима у Новом Саду, да када сте јединствени и негујете добру атмосферу, бољи су и резултати. У име Града и Новосађана од срца им честитам“, нагласио је градоначелник Вучевић.

Председник Управног одбора Одбојкашког клуба „Војводина НС семе“ Драгољуб Збиљић рекао је да су добри односи с Градом и подршка јавности Новог Сада умногоме допринели успесима Клуба.

„Успели смо прошле сезоне да решимо горуће питање и да са свим нашим клинцима, који су стасали у нашој школи, потпишемо вишегодишње уговоре, тако да имамо окосницу тима – генерацију коју смо стрпљиво чекали“, истакао је Збиљић.

Пријему је присуствовао и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

 

Извор: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.