Налазите се овде
Почетна > Култура > Позориште > АНИКА И ЊЕНА ВРЕМЕНА НА ПОЗОРИШНИМ ФЕСТИВАЛИМА!

АНИКА И ЊЕНА ВРЕМЕНА НА ПОЗОРИШНИМ ФЕСТИВАЛИМА!

23. фестивал глумачких свечаности, Пожаревац

Представа Аника и њена времена Ане Ђорђевић, инспирисана приповеткама Иве Андрића, и у њеној режији, у продукцији Српског народног позоришта и БЕОАРТ-а, биће изведена 2априла на 23. фестивалу глумачких свечаности „Миливоје Живановић“ у Пожаревцу.
Фестивал ће бити одржан од 30. марта до 4. априла, а селектор овогодишњег фестивала проф. др Миливоје Младеновић.

(више овде)

68. фестивал професионалних позоришта Војводине, Зрењанин

Аника и њена времена Ане Ђорђевић, инспирисано приповеткама Иве Андрића, и у њеној режији, у продукцији Српског народног позоришта и БЕОАРТ-а, која ће бити изведена првог дана Фестивала, 23априла. Овогодишњи, 68. фестивал професионалних позоришта Војводине биће одржан од 23. до 29. априла у Зрењанину, под слоганом „Глумци су се вратили, публико“. Селектор Фестивала је Горан Ибрајтер.

 

 

Из образложења селектора:

„Пројекат Ане Ђорђевић и Српског народног позоришта још један је деманти Андрићеве тврдње да његова проза није сценична. Ђорђевићева скраћује Андрићеву приповедачку нит и тиме убрзава радњу и даје јој неопходни драмски набој. Тиме је омогућила глумцима да сценски узбудљиво донесу Андрићеве ликове из једног, само наоко, прошлог и превазиђеног доба и друштвеног миљеа, те Аника и њена времена у овом тумачењу и те како постају и наша времена.“

Више: овде

Образложење

Оставите одговор

Top