SAT VREMENA KVALITETNOG DEČIJEG PROGRAMA

Srpsko narodno pozorište odlučilo je da se bori protiv epidemije gripa zbog koje mališani ne idu u vrtiće i škole tako što će ponuditi nekoliko sati kvalitetnog vremena.

Naime, u utorak, 18. Februara u 14.00 i 16.00 časova na sceni Jovan Đorđević, Srpskog narodnog pozorišta hor, orkestar i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta izvešće operu za decu – Čarobna frula.

“Mocartova muzika očarava publiku svih generacija, ali ova verzija posebno je zabavna jer je prilagođena mlađoj publici koja tek otkriva čari pozorišta. Zato ovo nije klasično scensko izvođenje jer učestvuju pozorišni umetnici koji pevaju, pričaju, sviraju, diriguju i igraju bajku o princu koji je ostavio svoje kraljevstvo zbog potrage za ljubavlju,” objašjava director opere, Aleksandar Stankov.

Čarobna frula SNP-a je posebna još i zato što će publika sedeti na sceni, zajedno sa pevačima i Orkestrom i svi zajedno slobodno se prepustiti uživanju u operskim arijama i koreografijama koje izvode solisti i članovi Hora, u muzičkim bravurama našeg Orkestra, predvođeni maestrom Jevtićem, vrcavom humoru naratora, maštovitoj scenografiji, koji će dočarati ovu operu.

Svi zajedno poručuju: „Prizovimo bajku! Muzikom!“ Program se izvodi na srpskom jeziku, a vreme trajanja ove operske avanture je sat vremena. Dok traje opera, za roditelje je omogućen popust na piće u pozorišnom klubu Trema.

 

Izvor: SNP

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *