СРЕТЕЊСКА ЛИТИЈА

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, Студентски клуб Правног факултета организује литију за спас српског народа и СПЦ у Црној Гори, на Косову и Метохији и у свим српским земљама. Литија ће кренути 14. фебруара у 18 часова са платоа цркве Светог Марка у Београду, а завршиће се 70 километара даље у Орашцу, наредног дана, на празник Сретења Господњег.

Молитвени ход ће отпочети у петак 14.02. у 18 часова од цркве Светог Марка у Београду. Одмор и спавање су предвиђени у месту Рипањ , када би рано ујутру литија наставила до манастира Тресије и тамо би била наредна већа пауза између 13-14 часова. Долазак у Орашац се очекује у 20 часова у суботу на Сретење 15.02. , када ће бити приређен молебан, а након тога и кратко дружење. Догађај се завршава у 22ч и долазак у Београд се очекује око 23ч.

Пријаве за учешће у литији слати СМС-ом на број 0612205209 или путем мејла skpfbg@gmail.com

Сва помоћ у организацији молитвеног хода од Београда до Орашца је добродошла и можете нас контактирати такође на број 0612205209.

Позивамо грађане Београда да у петак 14.02. у 18 часова дођу испред цркве Светог Марка и испрате српску омладину ка Орашцу. За све присутне који дођу да подрже ходочаснике биће приређен молебан у цркви Светог цара Константина и царице Јелене (Вождовачка црква), одакле ће ходочасници наставити свој  молитвени ход.

Сретењску литију организује Студентски клуб Правног факултета и студенти Универзитета у Београду, уз подршку Планинарског друштва “Радочело”-УШЋЕ, родољубивих удружења и спортских друштава.

 

Извор: Студентски клуб Правног факултета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *