НОВА ОПРЕМА ЗА СПОРТСКУ ХАЛУ У СИВЦУ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, заједно са председником Општине Кула Дамјаном Миљанићем, обишао је данас спортску халу у Сивцу, за коју је преко конкурса Покрајинског секретаријата за спорт и омладину обезбеђена нова спортска опрема вредна два милиона динара.

Батез је истакао да данашња посета Сивцу представља наставак сарадње ресорног секретаријата и кулске општине на даљем унапређењу услова за развој спорта. Посебно је значајно, како је нагласио, што се  тиме утиче на веће учешће школске деце у спортским активностима и програмима усмереним на омладински активизам.

„Општина Кула једна је од војвођанских општина која је највише уложила у спортску инфраструктуру, попут овог озбиљног спортског објекта у МЗ Сивац. Ресорни секретаријат је подржао набавку модерне опреме за ову халу, а реч је о плафонском електроподизном кошу и сету за одбојку и тенис. Задовољан сам како је уграђена ова квалитетна спортска опрема, која је сада на располагању свим генерацијама, рекреативцима и професионалним спортистима, а циљ је био да они имају много боље услове за бављење спортом“, истакао је Батез.

Он је рекао да је ово само један од пројеката реализованих у протекле четири године и подсетио да је Покрајински секретаријат за спорт у општину Кула у том периоду уложио 21,7 милион динара. Тим средствима опремљене су две основне школе – „Иса Бајић“ у Кули, где је изграђен мултифункционални терен и „Вук Караџић“ у Црвенки, где је замењен под у спортској сали. Батез је додао да је у оквиру тих средстава ресорни секретаријат издвојио и значајан део од преко 10,2 милиона динара за прву фазу санације и адаптације спортске хале у Црвенки, важне за војвођански спорт јер су управо у њој стасавали велики шампиони нашег рукомета.

Председник Општине Кула Дамјан Миљанић истакао је да је сарадња ресорног секретаријата и ове општине на изузетном нивоу, као и да су подстицаји који долазе из Покрајине веома значајни не само у финансијском смислу већ и због контуинуираног разумевања, стручне подршке и ефикасности у решавању свих питања везаних за развој спорта у овом крају.

„Са новом  опремом коју смо добили од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, данас је ова спортска хала, која је прошле године отворена, потпуно заокружила своју функцију. Сада је сала опремљена да се предвиђени спортови, а то су кошарка, одбојка и тенис, без проблема одвијају“, истакао је председник Општине Кула.

 

Извор: Покрајинска влада АП Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *