navicat premium 12.1.20 key free google telugu input tools for windows 10 free download endnote x7 word 2016 free download nvidia physx windows 10 learn adobe animate cc for interactive media pdf free gzip windows 10 64 bit windows 10 july 2019 update how long free windows 10 enterprise key cheap free
Налазите се овде
Почетна > Култура > Изложбе > ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ „ПОКЛОН – ЗБИРКА ГРАОВАЦ. РАДМИЛА И НИКОЛА“

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ „ПОКЛОН – ЗБИРКА ГРАОВАЦ. РАДМИЛА И НИКОЛА“

Пратећи програм изложбе

Поклонзбирка Граовац. Радмила и Никола

 

 

Филм

НИКОЛА ГРАОВАЦ О СВОМ СТВАРАЛАШТВУ

  1. јул 2021. године у 19.00 сати

Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Поводом новоотворене изложбе Поклон-збирка Граовац. Радмила и Никола у Галерији Матице српске ће током наредних месец дана бити приређен богат пратећи програм како би посетиоцима приближили основну идеју изложбе и подстакли их на размишљање о уметничком пару Граовац.

У петак, 23. јула 2021. године у 19.00 сати у Галерији Матице српске биће емитован документарни филм посвећен Николи Граовцу, из серијала емисија На данашњи дан, у режији Тање Живановић Феро, а по сценарију Наде Ристић.

Филм нам доноси причу о Николи Граовцу испричану из првог лица, где нам уметник говори о свом животном путу и стваралаштву. Као остварени и зрели сликар, даје нам занимљиве цртице из живота пре него што је почео да се бави сликарством, али представља и своје замисли и лични поглед на стварање уметности. Посебан сегмент приповедања посвећује свом учитељу Јовану Бијелићу, познатом сликару модернизма, који је дубоко утицао на његов рад. Кроз филм је приказан и амбијент Граовчевог атељеа, као и бројна дела настала у ранијим фазама, што гледаоцима пружа свеукупну слику о стваралаштву овог значајног уметника.

Извор: Галерија  Матице српске

Оставите одговор

Top