ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ ИЗЛОЖБЕ „ПОКЛОН ЗБИРКА ГРАОВАЦ. РАДМИЛА И НИКОЛА“

Ауторско тумачење изложбе Поклон-збирка Граовац. Радмила и Никола

  1. август 2021. године у 19.00 сати

Галерија Матице српске, Трг галерија 1

Поводом изложбе Поклон-збирка Граовац. Радмила и Никола у Галерији Матице српске ће у току њеног трајања бити приређен богат пратећи програм како би посетиоцима приближили основну идеју изложбе и подстакли их на размишљање о уметничком пару Граовац.

У петак, 13. августа 2021. године у 19.00 сати у Галерији Матице српске биће приређено ауторско тумачење изложбе Поклон-збирка Граовац, које ће одржати мср Мирјана Брмбота, ауторка изложбе и музејска саветница Галерије Матице српске.

Кроз тумачење ауторка изложбе представиће дела Николе Граовца и вајарске радове Радмиле Граовац, који представљају дар њихове ћерке Смиљке Граовац Цветко. Двоје уметника, који су кроз живот и уметност заједно корачали преко пола века, остварили су аутентичну симбиозу два међусобно преплетена уметничка опуса, подржана и премијерно изложена на изложби Поклон-збирка Граовац. Поред живота и стваралаштва Радмиле и Николе Граовца, ауторка ће указати и на значај ове поклон-збирке за развој колекције Галерије Матице српске.

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *