КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ,,УМЕТНИЦИ У ВЕЛИКОМ ЛОНДОНУ“

У суботу, 6. октобра 2018. године, од 11.00 до 12.30 сати у Галерији Матице српске, Трг галерија 1, биће одржана прва креативна радионица у оквиру новог едукативног програма за децу Моја уметничка авантура. Откривамо Европу кроз уметничка дела, под називом Уметници у великом Лондону.

Од октобра 2018. године Галерија Матице српске почиње нови циклус креативних радионица за децу суботом. На радионицама ће се обрађивати различити садржаји инспирисани темама и одабраним уметничким делима из програма Моја уметничка авантура. Откривамо Европу кроз уметничка дела, која се налазе у Галерији Матице српске. Радионице у октобру под називом Откривамо Енглеску кроз уметничка дела део су пратећег програма изложбе Галерије Матице српске и British Councile-а Перцепције. Жена по мери друштва? Малишани ће кроз радионице сазнавати о знаменитостима ове земље и српским сликарима који су путовали у Енглеску.

Прво дружење у новом циклусу искористићемо за упознавање с главним градом Енглеске – Лондоном. Малишани ће сазнати који српски уметници су путовали у Лондон и шта су тамо могли да виде. Како бисмо открили чари Лондона замислићемо да се возимо на великој вртешци – Лондонском оку одакле ћемо моћи да видимо Биг Бен, Мост кулу, Темзу, црвени аутобус, телефонску говорницу и друге знаменитости овог града. Инспирисани вожњом, малишани ће нацртати оно што су видели из кабине кроз прозор вртешке.

Радионица је отворена за сву заинтересовану децу узраста од 5 до 11 година.

 

За више информација можете се обратити Мирослави Жарков на 0214899017 или на decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs

 

Извор: Галерија Матице српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *