CITY JAM 2020: ZIMA KONAČNO STIŽE 1. FEBRUARA U NOVI SAD I TO, NA SNOUBORDU

Novi Sad, poseban i lep po mnogo čemu, i ove godine biće u centru pažnje kada su u pitanju zimski sportovi. Novosađani i njihovi gosti imaće priliku da za dve nedelje, 1. februara, uživaju u najatraktivnijim i najsvežijim trikovima snoubord zaljubljenika, na platou Spensa jer će se održati peto po redu urbano snoubord i ski takmičenje City Jam.

Šta Vi prvo osetite kada pomislite na zimske vratolomije? Uzbuđenje, adrenalin, neizvesnost, nekad strah i zato pred takmičarima nije ni malo lak zadatak. Ovoga puta, oni će pokazati svoje najnovije trikove u elementu poznatom među borderima širom Evrope kao novosadski “Double Kink Rail”. Ovaj gelender je izuzetno dugačak, zabavan ali i zahtevan, i sa svojih 17 metara, svakako premašuje dužinu prosečnog “street rail”-a, jedan je od najdužih na bilo kom evropskom gradskom snowboard i ski takmičenju. Vozačima svakako predstavlja veliki izazov, jer imaju zadatak da pobede “gvozdenu zver”.

“Mogu slobodno da kažem da je onaj vozač koji dođe do kraja Spensovog rejla u bilo kom triku, zapravo, pobednik. Ovo je najduži “Double Kink Rail” u Evropi i svakako predstavlja veliki izazov za takmičare. Oni tako stiču reputaciju i poštovanje, a Novi Sad postaje mesto gde se ljubitelji ekstremnih sportova rado vraćaju”, rekao je novinar hrvatskog “Jutarnjeg lista” i snouborder Vid Barić.

Iako ravničarski, Novi Sad će i ove godine na jedan dan postati pravi ski centar. Ovogodišnji zadatak za takmičare je da oduševe publiku i da im pokažu nešto što do sada nisu videli.

Organizator ovog zimskog zabavno – sportskog događaja Avalanche Risk CITY JAM je Udruženje „Friška gora“, uz podršku OPENS-a (Novi Sad evropska prestonica mladih), Smoking-a, SPENS-a i drugih partnera.

Podsetite se kako je izgledala prošlogodišnja snoubord čarolija:

Više informacija možete pronaći na sajtu www.arsf.rs/city-jam/, kao i na facebook stranici www.facebook.com/avalancheriskcityjam

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *