ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ: СВЕТАЦ КОЈЕГ СМО ПОЗНАВАЛИ – ВЕЧЕ ЂОРЂА РАНДЕЉА

Дана 15. јануара 2020. у 19 сати у дивном простору нове књижаре Зенит букс у Његошевој 24, одржано је ауторско вече публицисте Ђорђа Рандеља. Тежиште вечери била је књига „Патријарх Павле: светац којег смо познавали”.

Поред аутора, гости вечери били су новинарка Мирјана Владисављев и Михаил Рамач који је завршио богословију у Ватикану.

Ђорђе Рандељ је 1988. као новинар листа „Дневник” отишао на Косово и Метохију где је провео три године као дописник. Тада је патријарх Павле био владика рашко-призренски. Непосредно сведочење о његовом животи и раду смештено је у књигу која је настала пре шест година за стогодишњицу патријарховог рођења. Писана је непосредним стилом и пријемчива је за широку читалачку публику.

Неизбрисив траг патријарховог духовног и световног живота треба да нам буде подсетник кога смо имали уз народ у најтежим временима новије српске историје, да нам „сачува углед и образ”. Књига је до сада имала преко 60 промоција у Србији, суседним земљама, затим у Бечу, а биће представљена и у Сентандреји, Будимпешти и Темишвару. Преведена је на енглески.

Ауторској вечери Ђорђа Рандеља присуствовале су угледне личности из света књижевности и новинарства као и заинтересовани грађани.

Сем о патријарху Павлу, скрећемо пажњу и на друге књиге аутора Ђорђа Рандеља као што су „Откриће Библије” и „Патетична симфонија детињства”. Њих је могуће купити по приступачној цени у књижари Зенит која је била домаћин ове вечери, а за публику која је пропустила ово вече, биће слично вече и у Сремској Каменици.

 

Текст и фото: В. Раонић;

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *