Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > СПЕЦИЈАЛАН ПРОГРАМ SERBIA FASHION WEEKA ЗА ЈУБИЛАРНО ИЗДАЊЕ

СПЕЦИЈАЛАН ПРОГРАМ SERBIA FASHION WEEKA ЗА ЈУБИЛАРНО ИЗДАЊЕ

Јубиларно, десето издање Serbia Fashion Weeka биће одржано од 24. до 29. априла. Тим Serbia Fashion Weeka припрема велика изненађења поводом овог јубилеја, које ће бити одржано на пет локација у Новом Саду које ће моду представити на несвакидашњи начин. Спектакуларно отварање Serbia Fashion Weeka биће одржано у Дунавском парку, алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти, у СКЦ Фабрици, изложба у Галерији Матице српске, ревијални део у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, док ће затварање бити одржано у Српском народном позоришту.

Отварање Serbia Fashion Weeka представиће праву уметничку бајку. Уз учешће 150 манекена обучених у моделе дизајнера који стижу из 30 различитих земаља света међу којима ће бити најзначајнији светски, регионални и домаћи модни креатори, Serbia Fashion Week ће поклонити Новосађанима и свим модним сладокусцима из региона и Европе вече за памћење. Дунавски парк који ће бити отворен за све посетиоце биће претворен у једну од највећих модних писти Европе а специјални ефекти и сценографија учиниће га чаробним. Синергија моде и различитих уметности биће приказана током несвакидашње изложбе у Галерији Матице српске, а затварање Serbia Fashion Weeka обележиће једна од највећих модних креаторки на свету уз својеврстан перформанс и моделе какве до сада нисмо имали прилику да видимо на нашим просторима.

Најјачи ревијални програм Serbia Fashion Weeka до сада представиће више од 50 дизајнера из чак 20 различитих држава света. Ревијални део интернационалног фестивала моде и уметности, Serbia Fashion Weeka, одушевиће модне сладокусце бројним, светски познатим дизајнерима као што су Емерик Франсоа из Француске, Ерик Росете из Америке, Марио Дићи из Италије, Кигдем Каравит из Турске, представници Канадске недеље моде из Ванкувера, фестивала моде Fashionclash из Холандије, Руске недеље моде из Санкт Петерсбурга и многи други. Међу најзначајнијим српским дизајнерима који су такође потврдили учешће на Serbia Fashion Weeku су Звонко Марковић, који прославља свој јубилеј на Српској недељи моде, Бата Спасојевић, Бошко Јаковљевић, Василије Ковачев, Сузана Перић, Марија Шабић, Милица Тричковић, Александар Гаврић и многи други, док су свој долазак потврдили и бројни дизајнери из Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Румуније.

Serbia Fashion Week, једина лиценцирана Недеља моде у Србији и највећи модни догађај у Југоисточној Европи биће одржан од 24. до 29. априла, када нас очекују многа изненађења и програмске новине. За више информација, пратите сајт и друштвене мреже Serbia Fashion Weekа на  http://www.serbiafashionweek.com/  и https://www.facebook.com/serbiafashionweek/ .

Оставите одговор

Top