Налазите се овде
Почетна > Култура > Изложбе > КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ,,НАШЕ МОРЕ“ ЗА БАКЕ, ДЕКЕ И ДЕЦУ

КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ,,НАШЕ МОРЕ“ ЗА БАКЕ, ДЕКЕ И ДЕЦУ

Програм изложбе

МЕДИТЕРАН У ДЕЛИМА ИЗ КОЛЕКЦИЈЕ ПАВЛА БЕЉАНСКОГ:
………………………………………………….
Спомен-збирка Павла Бељанског
………………………………………………….
Субота, 30. јун 2018, 13 – 14.30 часова
Наше море
Радионица за баке, деке и децу Кроз размену успомена на море, а инспирисани актуелном изложбом Медитеран у делима из  колекције Павла Бељанског, баке и деке ће путем прича и фотографија, уз креативну радионицу  унуцима дочарати своја искуства и доживљаје с морских обала. Тема у којој многи имају заједничка искуства, и најстарији и најмлађи суграђани, основа је за квалитетно проведено време у музеју током летњих месеци. Због организације планираних одмора радионице су планиране за 21. јул и 11. август.
Позивамо публику да, на адресу Спомен-збирке (Трг галерија 2, Нови Сад), путем мејла  (kontakt @pavlebeljanski.museum ) или музејске ФБ странице (# szpbmediteran , #spomenzbirka,  #spomenzbirkapavlabeljanskog, #mediteran), пошаљу разгледнице и фотографије с различитих
обала Медитерана.
Крајем августа 2018. године успомене које буду поделили са нама биће приказане у оквиру тзв „изложбе публике“, под називом Поздрав с мора, као саставни део поставке Медитеран у делима из колекције Павла Бељанског.

О ИЗЛОЖБИ
Изложбом Медитеран у делима из колекције Павла Бељанског отварају се нова сагледавања једне од најзначајнијих збирки модерне уметности кроз посебне тематске оквире. Избором од тридесет и једног дела из колекције Павла Бељанског дочаравају се утицаји медитеранског поднебља, које је имало једну од кључних улога у развоју колоризма у националној историји уметности. Изложбу прати и богат програм, уз смењивање мањих поставки које додатно акутелизују тему Медитерана. Поставку предмета из Документарног фонда музеја, од 2. августа смениће изложба радова студената сликарства Академије уметности у Новом Саду инспирисаних Медитераном. Као последња у низу, крајем августа, биће приказана „изложба публике“ с разгледницама, фотографијама и успоменама послатим Спомен-збирци са различитих обала Медитерана током лета 2018. Изложба кој атраје до 2. септембра, реализује се захваљујући подршци Министарства културе и информисања Републике Србије и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине, Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, као и сарадњи са многобројним појединцима, институцијама и амбасадама.
Извор: Спомен-збирка Павла Бељанског

Оставите одговор

Top