Налазите се овде
Почетна > Најаве Догађаја > ЧУВЕНА ФРАНЦУСКА ШАНСОНИЈЕРКА ЛОР ПРЕШАК НА ЗАТВАРАЊУ SERBIA FASHION WEEKA

ЧУВЕНА ФРАНЦУСКА ШАНСОНИЈЕРКА ЛОР ПРЕШАК НА ЗАТВАРАЊУ SERBIA FASHION WEEKA

Затварање Serbia Fashion Weeka, специјалан догађај поводом јубиларног, десетог издања пете по величини Недеље моде у Европи, увеличаће ексклузиван наступ фантастичне шансонијерке, Лор Прешак, у Српском народном позоришту 29. априла.

„Нова Пјаф“ ! Овако париски Фигаро, у две речи описује нови албум велике француске шансоњерке, мајушне Лор Прешак. Композитор Жак Венерозо каже да је она нешто између Едит Пјаф и Џенис Џоплин. Истина, овај пут није негде између, него усред Србије! Заједно са супругом, сјајним инструменталистом и вокалним солистом Станком Маринковићем, Лор ће представити нови албум и на њему шансону која је „побалканила“! У песмама иза којих стоји композитор и продуцент Селин Дион, надмећу се француска префињеност и душа Гуче. Музика Француске у српском руху, или обратно, тешко је рећи, први пут после Бреговића је на овакав начин освојила Париз. Лор и Станко су звезде легендарног париског кабареа „Ауџ троис маиллет’з“ , а баш као и Заз пре неколико година, они са овог места све чешће одлазе да наступају широм Европе. Српска публика ће имати ексклузивну прилику да Лор, Станка и песме са новог албума премијерно чује и види на финалној вечери Српске недеље моде. Остаје још само да се нагађа, у каквом чуду ће се наћи када, између осталог, чује свинг у коме се преплићу дела Едит Пјаф и Звонка Богдана!

Станко и Лор

Serbia Fashion Week биће одржан од 24. до 29. априла на пет локација у Новом Саду које ће моду представити на несвакидашњи начин. Спектакуларно отварање Serbia Fashion Weeka биће одржано у Дунавском парку, алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти – у СКЦ Фабрици, изложба у Галерији Матице српске, ревијални део у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, док ће затварање бити одржано у Српском народном позоришту.

Отварање Serbia Fashion Weeka представиће праву уметничку бајку. Уз учешће 150 манекена обучених у моделе дизајнера који стижу из 30 различитих земаља света међу којима ће бити најзначајнији светски, регионални и домаћи модни креатори, Serbia Fashion Week ће поклонити Новосађанима и свим модним сладокусцима из региона и Европе вече за памћење. Дунавски парк који ће бити отворен за све посетиоце биће претворен у једну од највећих модних писти Европе а специјални ефекти и сценографија, уз пратњу оркестра и солиста опере Српског народног позоришта учиниће га чаробним. Синергија моде и различитих уметности биће приказана током специјалне изложбе у Галерији Матице српске, а затварање Serbia Fashion Weeka током ког ће бити уприличена и свечана додела награда биће одржано у Српском народном позоришту.

Улазнице за Serbia Fashion Week у продаји су на продајним местима GigsTixa и путем сајта http://gigstix.com/SerbiaFashionWeek

Оставите одговор

Top