VODEĆI SVETSKI MEDIJI: EXIT JE MUZIČKO UPORIŠTE IZMEĐU PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI

I ove godine, EXIT Univerzum bio je plejada najvećih svetskih zvezda, kao što su The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillex, Eric Prydz, Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Nina Kraviz, Indira Paganotto, Keinemusik i mnogi drugi. Bio je mesto okupljanja više od 200.000 posetilaca iz preko 120 zemalja sveta, ali i brojnih muzičkih profesionalaca i vodećih svetskih medija privučenih programom, lokacijom, energijom i veličinom evropskog festivalskog šampiona, među kojima su DJ Mag, Mixmag, Crack Magazine, Beatport, EDM, Euronews, Daily Express i brojni drugi. „Nigde nije kao na Exitu!“ – prenosi britanski Mixmag, globalni gigant kada je u pitanju svetska elektronska muzička scena.

EXIT od svojih početaka pleni pažnju vodećih internacionalnih medijskih giganata, koji su i ove godine sa festivala poneli snažne utiske. Tako je italijanski ogranak uticajnog DJ Maga EXIT proglasio „uporištem muzičke prošlosti, sadašnjosti i budućnosti“, a jedan od najuticajnijih svetskih magazina koji se bave elektronskom muzikom, britanski Mixmag, preneo je da „EXIT nije poput drugih festivala“, kao i da „nigde nije kao na Exitu“. Ovaj medij je otvaranje na Gorki List Glavnoj bini nazvao božanstvenim, dok je mts Dance Arenu proglasio „rajem elektronske muzike“. Prestižni Crack Magazineistakao je EXIT kao „jedan od najpoznatijih muzičkih događaja u letnjem evropskom kalendaru“ i preneo: „Posetiti EXIT je poput ceremonijalne inicijacije. Ogromna, lavirintska Petrovaradinska tvrđava je sama po sebi za divljenje. Prelazeći most preko Dunava ka festivalu, preplavila nas je razmera raskošnog četvorodnevnog spektakla“. 

BritanskiEuronewsje EXIT nazvao „balkanskom oazom drum’n’bass-a i techna“, ističući u prvi plan „neverovatnu, jedinstvenu festivalsku lokaciju“, a ovu reportažu preneo je i Yahoo! Produkcija na mts Dance Areni za vreme nastupa Erica Prydza opisana je kao „jedan od najimpresivnijih vizuelnih spektakla festivala, koji je očarao posetioce kupajući ih u svetlosti“. Posebnu pažnju posvetili su proslavi 50 godina hip-hopa uz Wu-Tang Clan kao najistaknutije predstavnike žanra, ali i all-female večerima na dve najveće festivalske bine. Britanski Daily Expressopisao je ovogodišnje izdanje festivala kao „žurku od sumraka do svitanja“, nazivajući mts Dance Arenu „hramom elektronske muzike“, američki EDMje četiri festivalske noći predstavio kao „neobuzdano blaženstvo plesne muzike“, proglašavajući EXIT „jednim od najraznovrsnijih i najuzbudljivijih muzičkih festivala u Evropi“, dok je Deep House Amsterdamistakao „festivalsku produkciju na najvišem nivou“.

Čuveni Beatportje i ove godine svake večeri na svom Facebook-u i YouTube kanalu prenosio nastupe sa mts Dance Arene, a pred kamerom najuticajnije digitalne platforme elektronske muzike našli su se Nina Kraviz, Hot Since 82, Agents of Time, Mind Against, Indira Paganotto, Vintage Culture, CamelPhat, Gioli & Assia, Layla Benitez, 8Kays, ali i Tijana T, Lanna, Coeus, Marko Nastić, Kristijan Molnar i Space Motion. Posebnu pažnju dobio je Human Rias, u svojevrsnom Beatport Instagram takeover-u.

Ovogodišnje izdanje EXIT festivala preplavilo je i Instagram stranice Deep Tech Minimal, Techno and House Music, EDM, Sound of Techno, Techno City, Ravers Residencei mnoge druge, koje u zbiru broje više od deset miliona pratilaca! Posebnu pažnju privukao je spontani B2B set Nine Kraviz i Indire Paganotto, ali i Skrillexov nastup i čarobno zatvaranje festivala na mts Dance Areni sa kolektivom Keinemusik.

Sa Exita je ove godine izveštavalo preko 400 medija iz zemalja širom sveta, od Sjedinjenih Američkih država i Meksika, preko Francuske, Španije, Italije, Holandije, Nemačke, Velike Britanije, Češke i Grčke, do Egipta i Indije. Među njima su američki EDM i Nexus Radio, indijski EDMLI, egipatski Yalla Techo, meksički Vinil TV, ogranci čuvenog Mixmaga iz Holandije i Nemačke, španski El Hype, francuski Guettapen i Les Mixeurs, nemački Backspin, češki Headliner i mnogi drugi, a britanskiEuronews u svojoj video reportaži poručuje: „Bilo je istinski briljantno iskustvo, apsolutna preporuka za narednu godinu“!

Izvor: EXIT Press

Foto: EXIT photo team

Administrator: DNM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *