ВИОЛИНИСТА НЕМАЊА РАДУЛОВИЋ – ПРОЧИШЋЕЊЕ ДУШЕ МУЗИКОМ

Концерт нашег прослављеног виолинисте Немање Радуловића и његовог оркестра Double sens, одржан је у петак, 28. јуна 2019. у новосадској синагоги са почетком од 21 сат. Овог музичара од претходног концерта публика је чекала шест година, па не чуди што су карте плануле сат времена од пуштања у продају од стране организатора –Музичке омладине Новог Сада.
Наступ је трајао скоро два сата. Музичари су свирали стојећи, мало је било претопло и на бини и на балконима, али сви су знали због чега су ту – свирање Немање Радуловића и његових пријатеља има лековито дејство на људску душу и емоције.
На програму су била дела класичне, ромске и филмске музике, са незаобилазном интерпретацијом „Нишке бање” одсвиране на бис.

Пред крај концерта, глумица Тамара Алексић (публици позната по улози Ленке Дунђерски), читала је из делова причу о Шехерезади, а музичари су ту композицији свирали. Тако су створили својеврсни музичко-прозни дијалог. Могло се затворити очи и на таласима музике отпловити у друге сфере, мада је и визуелни доживљај био и те како богат.

 

 

 

Текст и фото.: ВЕСНА РАОНИЋ
Извор: ТВ АРС МЕДИЈА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *