SVE JE SPREMNO ZA SUTRAŠNJI POČETAK GUITAR ART FESTIVALA

Guitar Art Festival počinje sutra i to koncertom novog kralja flamenka Danijela Kasaresa, koji će izaći pred publiku sa svojim sekstetom. Koncert će biti održan u beogradskoj „Kombank dvorani“, najavljeno je danas u Skupštini grada Beograda.

 Na Gitar Art festival drugo veče dolazi Ođila, koja širom sveta izvodi prepoznatljivu romsku muziku, dok će treće veče nastupati virtuozi iz Italije „40 fingers”, koji su izveli i jednu numeru tokom održavanja konferencije za novinare.

Direktor i osnivač festivala Boško Radojković je podsetio da će u šest dana festivala biti održano 13 koncerata i niz pratećih aktivnosti.

– Slogan ovogodišnjeg festivala je „Rapsodija”, što označava sreću za naše aktivnosti. Grad Beograd i Ministarstvo kulture i informisanja su od početka sa nama na čemu smo im veoma zahvalni – istakao je Radojković.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je napomenuo da je velika čast za svaki grad da ima tako važan festival već 21 godinu.

– Imamo divan događaj koji nastavlja niz izuzetnih festivala koji je počeo Festom, a nastaviće se Beogradskim festivalom igre i martovskim festivalom – kazao je Radojičić.

On je pozvao ljude da posete festival bez obzira na opasnost od virusa korona.

– Procena je da možemo da organizujemo ovakve događaje, ali koristim priliku da apelujem na ljude koji dolaze na koncerte da se odgovorno ponašaju. Svako ko ima bilo kakve simptome neke respiratorne infekcije, bolje da ne posećuje festival – kazao je Radojičić i poželeo posetiocima festivala dobar provod.

 

Izvor: TV Ars Medija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *