VATRA ANDALUZIJE U KOMBANK DVORANI – OTVOREN GUITAR ART FESTIVAL UZ FENOMENALNOG DANIELA CASARESA

Sinoć je zvanično otvoren 21. Guitar Art Festival. Već tradicionalno, prvo veče je rezervisano za Španiju, vrelu krv i flamenko. Ove godine je srpska publika imala priliku da čuje novog kralja flamenka Daniela Casaresa.

Društvo na bini su mu pravili i članovi seksteta Miguel Nene, Sergio Aranda, Yohani Suárez, Fernando Clemente, Manuel Peralta i Alvarez Bernal Antonio.

Daniel je posle pet godina opet obradovao našu publiku  koja je imala je priliku ponovo da sluša i uživa u virtuozu kakav je Casares. On je sinoć u punoj Kombank Dvorani zasenio sve prisutne na otvaranju Guitar Art Festivala pod sloganom “Rapsodija”.

Novi kralj flamenka je u Beogradu nastupao u okviru turneje i promovisanja novog albuma “Magiterráneo” (2019) koji mu je osmi autorski studijski materijal.

Casares je sa svojim sekstetom pružio dva nezaboravna sata španske magije, prekrivene velom sete, tuge, strasti, alegrie, pa sve to brzih taktova i buleriasa.

U toku koncerta, mešale su se solističke izvedbe na gitari, novog kralja flamenka, do numera gde su mu se i pridružili članovi seksteta sa kahonom, električnom gitarom, kao i neizostavni tapšači uz karakteristično flamenko pevanje dušom, što je celokupno bilo upakovano u savršen spoj da su posetioci na ta dva sata bili i vizuelno i sluhom u južnim predelima Španije preko Sevilje, Malage, Hereza…odakle vuku i koreni flamenka.

Koncert ne bi bio potpun, da u jednom trenutku publika nije imala priliku da vidi kako zapravo izgleda flamenko na pozornici. Te je pravi šou i uživanje za sva čula priredio Sergio Aranda koji je pokazao svoje maestralno flamenko umeće kroz igru, te digao publiku na noge i publiku ostavio u neverici, te je sa oduševljenjem bio i po nekoliko puta propraćen ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

Za kraj koncerta je ostavljena numera po kojoj i sam album nosi ime “Magiterráneo”. Publika je španske viruoze pozdraviljala nekoliko minuta, a verujemo da će i Danielu sa njegovim timom ostati upamćen koncert u Beogradu i ljubav sa kojom ih je publika dočekala i ispratila.

Da podsetimo, Guitar Art festival traje do 15. marta. Večeras u Kombank dvorani nastupa Ođila, dok je četvrtak veče rezervisano za “40 Fingers”.

 

Izvor: TV Ars Medija

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *