РАНЧИЋЕВА КУЋА – ИЗЛОЖБА „СВЕТ У МЕНИ И СВЕТ ОКО МЕНЕ“

У петак, 9. фебруара 2018. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, присуствујете отварању изложбе цртежа под називом „Свет у мени – Свет око мене“ аутора Марије Брановић и Михајла Војновића.

Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој.

,,Цртеж је основа на којој и кроз коју уметници Марија Брановић и Михајло Војновић истражују, откривају и граде своја стваралачка и лична трагања. Цртеж је средство ,,главни покретач” помоћу којег визуелно обликују и бележе своје доживљаје, мисли и осећања. Изложбену поставку ,,Свет у мени и свет око мене”, у галеријском простору Ранчићеве куће обухватају радови настали кроз вишегодишњистваралачки ток, у којем су минуциозност и наративност одлике цртежа обоје аутора, док су тематски оквири и приступ различити и самосвојни…“, наводи дипл. сликарка Марион Дедић у уводној речи каталога.

Михајло Војновић (1983) рођен је у Београду. Дипломирао је на Академији Спрске Православне Цркве за уметност и конзервацију, смер фрескописац. Излагао је на 3 самосталне и на преко 70 групних изложби у земљи и иностранству. Учествовао је на 2 ликовне колоније. Живи и ради у Београду.

Марија Брановић (1983) рођена је у Београду. Дипломирала је на Вишој школи ликовних и примењених уметности у Београду, смер графички дизајн. Учествовала је на 3 ликовне колоније, остварила 3 самостална излагања и учешће на преко 60 групних изложби у земљи и иностранству. Живи и ради у Београду.

Изложба траје до 27. фебруара 2018. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *