НОВА ТРИБИНА У ОРГАНИЗАЦИЈИ КЛУБА ЗРНО

У петак, 9. фебруара у 19 часова у новосадском Клубу Зрно (МЗ Соња Маринковић, Кеј жртава рације 4) биће организована трибина о књизи Слободана Јанковића Англо-америчка обмана.Позивамо све Новосађане да дођу и чују податке које нису могли нигде другде сазнати.

О научној политици и тајни међународних односа говоре: рецензент књиге Англо-америчка обмана, др Александар Саша Гајић, виши научни саветник на Институту за европске студије и и др Слободан Јанковић, аутор књиге. Публици ће се обратити и извршни уредник у ИК Catena mundi, Никола Маринковић.

Књига отвара расправу о разлозима покретања дисциплине међународних односа. Поставља питање да ли је у питању “суптилни начин контроле мишљења” или су то пуке теорије завере? Која је улога тајне организације коју су основали британски политичари и магнати с краја 19. века, а која великих америчких фондација у креирању студија међународних односа? Могу ли се међународни односи разумети кроз оквир школа мишљења и теорија пониклих у англо-америчком свету?

Аутор указује и на сличну улогу великих фондација у руковођењу мировних студија чију научност такође оспорава анализирајући дела кључних аутора из обе дисципине, и указујући на повезаност многих од њих са транснационалним капиталом и интересима великих сила.

Петак, 9. фебруар у 19 часова, Клуб Зрно, Нови Сад (МЗ Соња Маринковић, Кеј жртава рације 4). Трибина о књизи Англо-америчка обмана Слободана Јанковића.

Улаз слободан!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.