ПОТПРЕДСЕДНИК МИЛИЋЕВИЋ И МИНИСТАРКА СЕКУЛИЋ О УНАПРЕЂЕЊУ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ

Нови Сад, 14. мај – Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и министарка економије у Влади Црне Горе Драгица Секулић сагласили су се током данашњег сусрета у Новом Саду да укупни економски односи Србије и Црне Горе бележе тренд раста, те да постоји  простор за даље унапређење сарадње. 

У разговору је оцењено да простор за сарадњу Црне Горе и АП Војводине постоји посебно у области пољопривреде и примени нових технологија у пољопривреди, у прехрамбеној  индустрији, али и другим економским гранама.

Милићевић је нагласио да сарадња српске и црногорске привреде из године у годину расте, те да је за наше привреднике, Црна Гора као тржиште, веома интересантна, посебно имајући у виду чињеницу да је реч о растућој туристичкој дестинацији.

Потпредседник Милићевић и министарка Секулић су у разговору оценили да је у обостраном интересу формирање заједничке туристичке понуде Србије и Црне Горе, али и других земаља у региону, према великим светским дестинација из којих долазе туристи.

„Ту можемо заједнички да постигнемо бољи квалитет туристичке понуде и привучемо све више туриста“, казао је Милићевић.

Министарка Секулић је навела да је четвртина црногорског увоза из Србије, и додала да охрабрује што извоз из Црне Горе у Србију такође бележи раст.

„Када је реч о Војводини, робна размена је у прошлој години порасла за 11 милиона евра у односу на 2017, што показује да све чешћа комуникација наших привредника даје позитивне резултате“, нагласила је министарка Секулић.

Политичко-привредна делегација из Црне Горе борави у Новом Саду у оквиру 86. Међународног пољопривредног сајма, где велики број црногорских компанија има прилику да представи своје производе и услуге.

 

Извор: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *