НОВИ ФИЛМ СПАЈКА ЛИЈА „BLACKKKLANSMAN“ У БИОСКОПИМА ОД 27. СЕПТЕМБРА!

ФИЛТРИРАЈ МРЖЊУ, РЕЦИ НЕ РАСИЗМУ! ДОБИТНИК НАГРАДЕ ГРАНД ПРИКС НА КАНСКОМ ФЕСТИВАЛУ, ФИЛМ „BLACKKKLANSMAN“, КОЈИ СЕ БАВИ БОРБОМ ЗА ГРАЂАНСКА ПРАВА И ЈЕДНАКОСТ, ОВОГ ЧЕТВРТКА СТИЖЕ У ДОМАЋЕ БИОСКОПЕ. ОВА ИНТЕРЕСАНТНА ФИЛМСКА ПРИЧА, ЗАСНОВАНА НА ИСТИНИТИМ ДОГАЂАЈИМА, ОСВОЈИЛА ЈЕ ГРАНД ПРИС НА ФЕСТИВАЛУ У КАНУ.

Фантастични визионар, Спајк Ли, представља нам невероватну причу о једном америчком хероју. Почетак седамдесетих година прошлог века био је период великих друштвених превирања и борбе за грађанска права и једнакости. Рон Стелворт постао је први афро-амерички детектив у полицији Колорадо Спрингса, али његов долазак дочекан је са скепсом и отвореном нетрпељивошћу према њему. Без обзира на све, он је решен да успе у послу и учини да се за његово име сазна и тако помогне својој заједници. Веома храбро улази у ризичну мисију, да се инфилтрира међу чланове Кју Клукс Клана.

Представљајући се као расистички екстремиста, Рон контактира чланове групе и врло брзо постаје члан самог језгра, чак постаје и присан у односу са Дејвидом Ђуком, Великим Чаробњаком Клана, који га чак и похваљује за посвећеност напретку Беле Америке. Како тајна акција постаје све компликованија, Ронов колега, Филип Зимерман, улази у мисију тако што одлази на састанке Клана и представља се као Рон, онда када је немогуће избећи уживо сусретање. Тако су два детектива успела да уруше једну од најозлоглашенијих организација на свету.

Редитељ Спајк Ли је поводом свог новог остварења изјавио: “Овај филм је анализа света у ком живимо. Овај филм је анализа културолошке борбе љубави и мржње. Надамо се и молимо се да ће се сви људи широм света повезати са овом темом.

Од четвртка 27. септембра ова биографска крими комедија стиже на редовни репертоар следећих биоскопа: Синаплекс УШЋЕ Шопинг Центар, Синаплекс Делта Сити, Синаплекс БИГ Београд, Рода Синаплекс, Комбанк Дворана, Сине Гранд Капитол Парк Раковица, Дворана културног центра, Арена Синаплекс (Нови Сад), СинеСтар (Нови Сад), СинеСтар (Зрењанин), СинеСтар (Панчево), Културни центар Новог Сада, Синаплекс Ниш, Вилин Град (Ниш), Синаплекс Крагујевац Плаза, Кварт (Краљево), А. Лифка (Суботица), Екран (Сомбор), Дом културе Чачак, Арт (Ужице), ЛМ (Шабац), Културни центар Горњи Милановац, Синаплекс Приштина, Синаплекс МНЕ Делта Сити (Подгорица), и Синема 213 (Никшић).

 

Извор: Тарамаунт филм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *