Не пропустите легендарног Рамба на затварању фестивала CINEMA CITY

Фузија жанрова и рефлексивних текстова, уз добро познату харизму легендарог Рамба, 2. јула, затвориће 9. CINEMA CITY фестивал

Девети CINEMA CITY интернационални филмски фестивал, који се ове године одржава од 25. јуна до 2. јула у Лиманском парку и Кинеској четврти у Новом Саду, поред сјајних дебитантских филмских остварења, доноси публици и музички наступ једног од најзначајнијих уметника и музичара нашег региона, Рамба Амадеуса. Фузија жанрова и рефлексивних текстова, уз добро познату харизму легендарог Рамба, 2. јула, затвориће 9. CINEMA CITY фестивал.

a293b3bc-68e9-4f25-9687-491f3920f7d9

CINEMA CITY  филмски фестивал одржаће се ове године по девети пут од 25. јуна до 2. јула на јединственој новосадској локацији, у креативној четврти коју чине Лимански парк и Кинеска четврт.

Као и до сада, очекује нас несвакидашњи филмски избор, какав публика нема прилику да види на уобичајним биоскопским репетоарима. Програм је базиран на промоцији првих и других филмских остварења и младих филмских талената, као и на одличном музичком програму из нашег окружења – који нам доноси наступ сјајних Jinxa на отварању фестивала 25. јуна.

 

Рамбо Амадеус, један од најзначајнијих уметника и музичара у региону, аутор је преко десет соло и заједничких албума. Као енфант терибле југословенске рок сцене, заувек је померио границе рок израза. Његов најновији албум “Врх Дна” представља сатиричне текстове о судбини малог човека у вихорима живота, доказујући да је Рамбо један од ретких ветерана из доба југословенске сцене чије критичко перо није отупело.

У наступу, који Рамбо Амадеус увек пажљиво припреми за своју публику, посетиоци CINEMA CITY  фестивала моћи ће да уживају у суботу, 2. јула, у Кинеској четврти. Нове, као и омиљене старе нумере биће обојене хумором, импровизацијом и добро познатом сатиричном оштрицом овог уметника, обећавајући публици незабораван концерт.

Поред наступа Jinxa и Рамба Амадеуса, током осам дана фестивала пред нама је и избор квалитетног филмског програма. Селекција Национална класа доноси нови талас српске кинематографије, Фреш Данубе Филмс, прве и друге артхоусе филмове дунавског региона, Уп то 10,000 Букс и ове године биће синоним за најбоље нискобуџетне филмове из целог света, 360° донеће панорамски приказ дебитантских фестивалских хитова, док ће Планет Рок програм представити филмско-музичка сведочанства о уметницима који су променили свет.

Девети CINEMA CITY  одржаће се у Кинеској четврти и Лиманском парку у Новом Саду. Нове фестивалске локације прошлогодишњег издања пронашле су свој пут до срца публике и организатора фестивала, те ће посетиоци ове године имати прилику да уживају и у новим и скривеним просторима Кинеске четврти!

 

Извор и фото: CINEMA CITY

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *