МУЛТИМЕДИЈАЛНИ ПЕРФОРМАНС, ПРЕДСТАВА, ИЗЛОЖБЕ, ФИЛМОВИ СИНОЋ ОТВОРИЛИ ТРЕЋИ КАЛЕИДОСКОП КУЛТУРЕ

Аудио – визуелни перформанс у коме се препрлићу различите врсте уметности синоћ је, на Булевару Деспота Стефана, на спољној фасади Фабрике, отворио трећи Калеидоскоп културе.

Овај несвакидашњи перформанс испричао је причу о еволуцији некадашњег Великог Лимана, од простора индустријске и занатаске производње до места културне продукције, спајајући различите линије сценског дизајна, попут дизајна светла и видеа, сценографског решења, музике, сценског покрета, али и кинетичке инсталације „Wirefull”, креиране у односу на простор некадашњег великог Лимана.

Синоћни спој различитих врста уметности направио је увертиру у пет недеља изванредног културног програма али и пружио грађанима могућност да изаберу свој сопствени калеидоскоп културе.

На некадашњем простору Великог Лимана, будућег креативног дистрикта, публика је имала прилику синоћ да ужива у представи „Ане Франк” Шабачког позоришта, испред Ланчаре, у пројекцији филма “Посебан третман”, у оквиру филмског фестивала „Обнова“. Такође, отворене су четири изложбе – „Отворени атеље” Тадије Јанчића, Петра Мирковића и Бориса Лукића, изложба „Велики Лиман: Наративи наслеђеног простора” ПДП конференције, „Приче из радионице” Бојана Ђуришића, као и изложба студената Одсека за уметност и дизајн Факултета техничких наука у Новом Саду. Сви заинтригирани, могли су да уживају и у виртуелној тури између Мензе и Ланчаре.

Четири дана отварања, најављују пет богатих недеља културним дешавањима, али и отворену платформу за настанак културно – уметничких програма, на простору некадашњег Великог Лимана.

Калеидоскоп културе је целогодишњи пројекат културе заједништва који кроз различите процесе спаја уметнике, установе културе, невладине организације, грађане и посетиоце, да би крајем лета представио просторе и програме широм града промовишући јединствену слику разноликости Новог Сада.

Свечано отварање Калеидоскопа културе 2020: https://youtu.be/NVHBbXVKY28

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *