ИЗЛОЖБА „РАСЦВЕТАВАЊЕ“ АНЕ БОГДАНОВИЋ ОНЛАЈН ОД 10. МАЈА

Пета самостална изложба апстрактне уметнице Ане Богдановић под називом „Расцветавање/Blossom“ биће приказана онлајн од 10. маја, а публика ће моћи да је испрати путем Инстаграм налога ове уметнице. Богдановићева прати самосталан концепт излагања, те изложбу чини низ цртежа рађених комбинованом техником, док је инспирација потекла буђењем пролећа.
Kаже да је радове доживела на метафизички начин, кроз искуство – експресију. Kористећи лавирани туш, акварел и линију цртежа, створила је армосферу невидљиве и видљиве форме.
„Насликала сам уљану слику великих формата под називом „Дрво живота” одакле долази инспирација пренесена у стваралачки процес израде цртежа. Дрво је симбол живота, рађања, плодности, симбол мајке природе за коју сам дубоко везана“, истиче Ана и додаје:
„У мом стваралаштву однос слике-цртежа своди се на лични доживљај како себе, тако и света, стварајући разиграну атмосферу кроз геометријске линије које парају повшину рада. Оно што је важно да кажем, а у вези је са мојим радовима, је лични осећај истраживања обриса душе кроз цртеж“.


Ана Богдановић иза себе има велики број групних изложби, док четири, за њу веома посебне, четири самосталне приказују њен живот. Изложбе „Интуиција”, „Искра”, „Апокалипса” и „Мреже”, настале су као резултат њених појединачних, емоција, толико снажних да вас додирују.
Претходна изложба „Мреже/Нетс“, одржана прошле године у Центру за образовање и културу „Божидарац 1947”, доживела је велику посећеност управо због Аниног јединственог израза и специфичног доживљаја света и природе.
Ова својеврсна виртуелна изложба трајно ће бити постављена на Инстаграм налогу Ане Богдановић.

ИЗВОР: ТВ АРС МЕДИЈА

Фотографије: Александар Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *