ГРУПА ЛЕБ И СОЛ НАСТУПИЛА У НОВОМ САДУ

Првом композицијом са првог албума од пре 40 година, легендарна македонска група „Леб и сол” започела је своје гостовање у Новом Саду. Концерт је одржан у петак, 1. априла 2022. у Хали 2 Новосадског сајма са почетком око 21.20 сати и трајао је до 23.05. Осим једног изузетка у песми „Учи ме мајко…”, концерт је у потпуности био инстументални а публика је стајала и ђускала.

Предстрављени су стари, али и хитови са најновијег албума које многи још нису ни чули. Садашњи састав групе „Леб и сол” чине басиста Богдан Арсовски и клавијатуриста Коки Димушевски који су у групи од оснивања, затим легендарни гитариста Димитар Божиков и бубњар Михаил Парушев.

Уживала је публика свих старосних доби и са концерта изашла срећна. Многи родитељи су довели своје тинејџере. Сви су били изузетно расположени и вољни да без икавог негодовања пропусте фотографе кроз пуну салу. Публика је награђена са две песме на бис а нумера „Јовано, Јованке” је, са свим импровизацијама, потрајала нешто више од 12 минута.

Приметно је било присуство новосадских музичара који су дошли да послушају своје колеге. Остала нам је тужна прича једне пензионерке која је, иако не може да стоји, дошла да купи ЦД, међутим, мислимо да је тај део овај пут изостао. Ово само потврђује наклоност публике великим мајсторима а фантастична атмосфера са концерта – да су се сви зажелели доброг звука.

Текст и фото: В. Раонић;

Извор: ТВ Арс Медија;

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *