DIGITAL FASHION WEEK / SERBIA OKUPLJA KREATIVCE IZ CELOG SVETA

Posle višemesečnih priprema, pod sloganom Fashion & Art – Museums & Galleries počinje manifestacija Digital Fashion Week / Serbia za koji su organizatori Serbia Fashion Week i Color Media Communication zajedno sa svojim partnerima pripremili bogat i raznovrstan program. Od 25. do 29. maja, revijama uživo i kratkim modnim filmovima, svoje nove kolekcije predstaviće desetine relevantnih dizajnera iz celog sveta. Događaj koji je svojim prethodnim izdanjem pomerio granice kada je reč o modi, i ovoga puta nastavlja u istom pravcu. Koliko su modni kreatori bili kreativni i šta su pripremili za narednu modnu sezonu, tokom pet dana koliko traje ova licencirana manifestacija publika će imati priliku da vidi na zvaničnom Youtube kanalu Serbia Fashion Week-a.

Kraćim modnim filmovima, publici će se predstaviti preko 50 dizajnera iz Rusije, Kine, Grčke, Švedske, Argentine, Kazahstana, Maroka, Egipta, Malezije, Mijanmara, Indonezije, Kambodže…Ceo program, kvalitetnijim i raznovrsnijim učiniće i dizajneri iz regiona, pa će svoje nove kolekcije prikazati Anja Radulović iz Crne Gore, kao i Sanja Veličković iz Slovenije, koja je dobro poznata domaćoj publici.

Zemlja partner drugog izdanja DFW / S je Egipat, a tema je – kulturno nasleđe koje čuvaju naši muzeji i galerije, kao inspiracija za saveremenu umetnost – modu. U skladu sa ovom temom, svoje kreacije uživo će predstaviti domaći dizajneri u muzejima galerijama. Novosađanka Zagorka Marković i njen brend Zaga imaće reviju prvog dana DFW / S u Galeriji Matice srpske, dok će Nataša Župac svoje kreacije predstaviti 26. maja u Konaku Kneginje Ljubice. Narednog dana, 27. Maja Bata Spasojević imaće reviju u Narodnom muzeju u Beogradu, dok će Nataša Perkovski Adžić novu kolekciju prikazati 28. maja u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Poslednjeg dana manifestacije Suzana Perić će svoje nove kreacije prikazati na reviji u Galeriji Milene Pavlović Barili. Zbog mera prevencije od kovida-19, sve revije će se održati bez prisustva publike, ali će svi zainteresovani moći da ih prate u live streaming prenosu.

Izvor: Serbia Fashion Week 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *