ČETVRTI POCKET GLOBE U EĐŠEGU

Kulturna stanica Eđšeg i u 2020. godini nastavlja muzičko putovanje oko sveta, u okviru Pocket Globe ciklusa, dovodeći pred Novosađane velika imena etno, džez i eksperimentalne muzike.

Četvrti Pocket Globe, a prvi u ovoj godini, predstaviće nam narednog vikenda domaće autore – Lazara Novkova i „Frame Orchestra” i Serboplov Bogdana Rankovića.

Iako mnogo toga u svojoj muzici crpe direktno iz folklornog nasleđa, svojom izuzetnom kreativnošću i originalnošću ujedinili su elemente klasike, džeza i etno muzike u neodoljivu kombinaciju.

Lazar Novkov & „Frame Orchestra“  24. januara

Ova kreativna skupina sjajnih muzičara uspela je da barem približno definiše svoj stil kao fuziju viševekovne tradicionalne klasike i bogatog raznovrsnog folklora kojim odiše urbana sredina u kojoj žive i stvaraju. Vešto baratajući žanrovima kao što su „world music”, kabare, postmoderna i etno progresiv, Lazar Novkov & „Frame Orchestra“  uspevaju da nas uvuku u svoj svet prepun sanjarenja, putovanja, plesa, zavodljivosti, usamljenosti i  jednostavnog uživanja u muzici. Koncert je zakazan za 24. januar u 20.21 čas u KS Eđšeg. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti u Gigs tix-u, a možete ih pronaći i na linku: http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/3014-lazar-novkov-i-frame-orchestra

Bogdan Ranković & Serboplov 26. januara

Bogdan Ranković, kroz svoju dugu i kreativnu karijeru pažljivo gradi prepoznatljivi stil koji uspešno ujedinjuje tradicionalnu srpsku muziku sa savremenim „world music-om”. Postoje i razni drugi primeri i kombinacije sa sličnom definicijom, ali Bogdan, uz podršku iskusnog i virtuoznog ansambla upravo ističe ono najlepše iz građanske muzike s kraja 19. i početka 20. veka. obogaćujući je savremenim i originalnim, autorskim aranžmanima. Koncert je zakazan za 26. januar u 20.21 čas u KS Eđšeg. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti u Gigs tix-u, a možete ih pronaći i na linku: http://gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/3015-bogdan-rankovi-i-serboplov

Slušaonica vas vodi na ples

Kao i u okviru prethodna tri ciklusa, četvrti Pocket Globe obuhvatiće Slušaonicu. Muzički selektor KILLO KILLO pretvoriće KS Eđšeg u podijum za ples uz elektro-sving ritmove. Slušaonica će biti 25. januara, sa početkom u 20.21 čas, ulaz je besplatan.

Sve informacije možete pronaći i na facebook event-u: https://www.facebook.com/events/815244495556188/

Pocket Globe – džepne muzičke ekskurzije pokrenute su u septembru 2019. godine, kao jedan od prvih produkcijskih projekata kulturne stanice Eđšeg sa željom da se promoviše nekomercijalni zvuk i velika imena aktuelne svetske muzičke scene, kada govorimo o etno, džez i eksperimentalnoj muzici, a koji donose spoj različitih nacija, kultura, muzike, instrumenata.

 

IZVOR:  Novi Sad 2021, European Capital of Culture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *