Nalazite se ovde
Početna > Kultura > PREDSTAVLJENA JOŠ JEDNA FAZA MEDIJSKE MAPE VOJVODINE

PREDSTAVLJENA JOŠ JEDNA FAZA MEDIJSKE MAPE VOJVODINE

Prezentacija pod nazivom Medijska mape Vojvodine predstavljena je u subotu, 21. decembra 2019. u Društvu novinara Vojvodine. Skup je počeo u 11 sati a prezentacija se odnosila na četiri opštine, Bačku Palanku, Vrbas, Bač i Bečej.

– U okviru longitudinalnog projekta koji će trajati izvestan period, formira se registar medija u Vojvodini. Poslednja medijska mapa je napravljena 1998. godine. Radio ju je Centar za javna istraživanja programa javnog mnjenja Radio-televizije Vojvodine i u toj medijskoj mapi su popisani svi mediji. Međutim, od tada pa do sada, medijsko tržište se značajno proširilo. Ukazala se nova potreba upravo u trenutku kada je država odlučila da putem medijskog sufinansiranja pomogne medijima, da kroz projekte realizuju neku svoju istraživačku ideju, a i sami nekako da opstanu.

– Pokazalo se da ni jedan organ koji raspisuje konkurs nema potpuni registar medija, njegovu transparentu osnivačku i programsku strukturu. Odlučili smo da korak po korak popišemo i opišemo medije u Vojvodini. Prošle godine smo obradili tri opštine Južnobačkog okruga: Žabalj, Bački Petrovac i Novi Sad kao najveću opštinu. To smo postavili na sajt Vojvođanskog novinara Društva novinara Vojvodine.

– Sledeći korak je bio da se obrade ove četiri opštine koje smo danas prezentovali. Pokušaćemo da to stavimo u neku brošuru ili registar. Dalje ćemo se dogovoriti koje nam opštine idu i da završimo sa Južnobačkim okrugom. Nakon toga ćemo moći da napravimo neku sintezu, da uporedimo sa drugim opštinama koje imaju određeni broj stanovnika, itd. Znaćemo da li mi imamo jedno živahno medijsko tržište. Moguća su razna ukrštanja podataka, i štampanih, i elektronskih i drugih medija – rekla nam je ovom prilikom profesorka dr Biljana Ratković Njegovan.

Popisivanje medija radili su studenti medija kroz svoju praksu na smeru industrijski marketing i inženjerstvo medija. Sa zadovoljstvom su uradili svoj deo zadatka i to vrlo brzo. A sem prezentacije urađenog, korisna je bila i mala razmena iskustva na ovom predstavljanju urađenog posla.

 

 

 

 

Izvor: TV ARS MEDIJA
Tekst: V.RAONIĆ
Foto.: V.RAONIĆ, D. IKONOV

Ostavite odgovor

Top