ИРКУТСКА ОБЛАСНА ФИЛХАРМОНИЈА У НОВОМ САДУ!

Велика сала Српског народног позоришта 13. јануара у оквиру програма Дочека 7528. у Новом Саду угостиће на свечаном новогодишњем Гала концерту највеће руске филхармоније из Иркутска.

Наиме, атмосферу и угођај најважнијег новогодишњег догађаја – концерта Бечке филхармоније који се традиционално преноси на свим континентима, публика у Новом Саду сада ће моћи да доживи и 13. јануара на концерту на коме наступају уметници из Србије и Русије, уз пратњу Иркутског филхармонијског оркестра.

Један од солиста концерта који је пред нама, руски оперски певач, бас Алексеј Тихомиров, недавно је у једној од најславнијих светских оперских кућа, у њујоршкој Метрополитен опери, проглашен најбољим бас вокалом.

Сваки наступ највеће руске филхармоније догађај је за себе, док је репертоар разноврстан и обиман. На челу са директорком Иркутске филхармоније Ирином Касјанововом и уметничким руководиоцем Гебернаторског симфонијског оркестра Илмаром Лапињшем, као једним од најпоштованијих уметника Русије, та филхармонија ће наступити у Новом Саду са бројним солистима међу којима су и Јадранка Јовановић, Иван Томашев, Алексеј Тихомиров и Новосађанин, Жељко Андрић.

 

 

 

 

Извор и фото.: НОВИ САД 2021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *