ПРЕДСТАВЉЕНА ЈОШ ЈЕДНА ФАЗА МЕДИЈСКЕ МАПЕ ВОЈВОДИНЕ

Презентација под називом Медијска мапе Војводине представљена је у суботу, 21. децембра 2019. у Друштву новинара Војводине. Скуп је почео у 11 сати а презентација се односила на четири општине, Бачку Паланку, Врбас, Бач и Бечеј.

– У оквиру лонгитудиналног пројекта који ће трајати известан период, формира се регистар медија у Војводини. Последња медијска мапа је направљена 1998. године. Радио ју је Центар за јавна истраживања програма јавног мњења Радио-телевизије Војводине и у тој медијској мапи су пописани сви медији. Међутим, од тада па до сада, медијско тржиште се значајно проширило. Указала се нова потреба управо у тренутку када је држава одлучила да путем медијског суфинансирања помогне медијима, да кроз пројекте реализују неку своју истраживачку идеју, а и сами некако да опстану.

– Показало се да ни један орган који расписује конкурс нема потпуни регистар медија, његову транспаренту оснивачку и програмску структуру. Одлучили смо да корак по корак попишемо и опишемо медије у Војводини. Прошле године смо обрадили три општине Јужнобачког округа: Жабаљ, Бачки Петровац и Нови Сад као највећу општину. То смо поставили на сајт Војвођанског новинара Друштва новинара Војводине.

– Следећи корак је био да се обраде ове четири општине које смо данас презентовали. Покушаћемо да то ставимо у неку брошуру или регистар. Даље ћемо се договорити које нам општине иду и да завршимо са Јужнобачким округом. Након тога ћемо моћи да направимо неку синтезу, да упоредимо са другим општинама које имају одређени број становника, итд. Знаћемо да ли ми имамо једно живахно медијско тржиште. Могућа су разна укрштања података, и штампаних, и електронских и других медија – рекла нам је овом приликом професорка др Биљана Ратковић Његован.

Пописивање медија радили су студенти медија кроз своју праксу на смеру индустријски маркетинг и инжењерство медија. Са задовољством су урадили свој део задатка и то врло брзо. А сем презентације урађеног, корисна је била и мала размена искуства на овом представљању урађеног посла.

 

 

 

 

Извор: ТВ АРС МЕДИЈА
Текст: В.РАОНИЋ
Фото.: В.РАОНИЋ, Д. ИКОНОВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *