Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > OTVARANJE IZLOŽBE – 20 GODINA OD BOMBARDOVANJA SR JUGOSLAVIJE 

OTVARANJE IZLOŽBE – 20 GODINA OD BOMBARDOVANJA SR JUGOSLAVIJE 

U ponedeljak, 1. aprila 2019. godine, u 12 sati (Dunavska 35) otvara se izložba „20 godina od bombardovanja SR Jugoslavije – Predmeti vezani za bombardovanje SR Jugoslavije u zbirkama Odeljenja savremene istorije Muzeja Vojvodine“, autora dr Predraga Bajića, višeg kustosa, istoričara.

Ovih dana obeležavamo 20-godišnjicu bombardovanja SR Jugoslavije od strane zemalja NATO pakta. Muzej Vojvodine se uključuje u obeležavanje sećanja na ove tragične dane prezentacijom dela muzealija iz svojih zbirki koje su tematski vezane za NATO bombardovanje.
Većina izloženih predmeta su pokloni građana, doneti nakon inicijative o prikupljanju predmeta, koju je već prvih dana bombardovanja dalo tadašnje rukovodstvo Muzeja.
Izložbu otvaramo 1. aprila, na dan kada je srušen Varadinski most. Tada je teško oštećen i objekat Muzeja Vojvodine u Dunavskoj 37. No, i u oštećenoj zgradi se nastavilo čuvanje i prikupljanje predmeta.

Za sve potrebne dodatne informacije možete kontaktirati pedagošku službu Muzeja Vojvodine na broj telefona: 021/ 525 – 059 ili na mejl: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

 

Izvor: Muzej Vojvodine

Ostavite odgovor

Top