ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ – 20 ГОДИНА ОД БОМБАРДОВАЊА СР ЈУГОСЛАВИЈЕ 

У понедељак, 1. априла 2019. године, у 12 сати (Дунавска 35) отвара се изложба „20 година од бомбардовања СР Југославије – Предмети везани за бомбардовање СР Југославије у збиркама Одељења савремене историје Музеја Војводине“, аутора др Предрага Бајића, вишег кустоса, историчара.

Ових дана обележавамо 20-годишњицу бомбардовања СР Југославије од стране земаља НАТО пакта. Музеј Војводине се укључује у обележавање сећања на ове трагичне дане презентацијом дела музеалија из својих збирки које су тематски везане за НАТО бомбардовање.
Већина изложених предмета су поклони грађана, донети након иницијативе о прикупљању предмета, коју је већ првих дана бомбардовања дало тадашње руководство Музеја.
Изложбу отварамо 1. априла, на дан када је срушен Варадински мост. Тада је тешко оштећен и објекат Музеја Војводине у Дунавској 37. Но, и у оштећеној згради се наставило чување и прикупљање предмета.

За све потребне додатне информације можете контактирати педагошку службу Музеја Војводине на број телефона: 021/ 525 – 059 или на мејл: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

 

Извор: Музеј Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.