ИЗВАН ЗОНЕ КОМФОРА: СТОТИНУ РАДНИКА У КУЛТУРИ БЕСПЛАТНО ПОХАЂА СТРАНЕ ЈЕЗИКЕ

Фондација „Нови Сад 2021“, у оквиру пројекта „Изван зоне комфора“ организовала је бесплатан програм обуке за стране језике за раднике у култури, запослене у јавним установама културе. Више од стотину њих похађа часове језика који се реализују уз подршку Италијанског института у Србији, Француског института као и НС Про Гроуп – Центра за едукацију из Новог Сада.

Радници у култури имају прилику да уче енглески, немачки, француски, шпански и италијански језик.

Наш град ће 2021. годину дочекати као Европска престоница културе и самим тим ће окупити велики број уметника из целог света, па ће тако и већина културних програма бити реализована на страним језицима. Управо ове обуке допринеће бољем разумевању и укључивању у културно-уметничке пројекте и садржаје којима ће се Нови Сад представити као центар европске културе и уметности.

Програм обуке који обухвата 105 запослених у установама културе, представља и реализацију стратегије привлачења инвестиција које Фондација „Нови Сад 2021“ спроводи у контексту економског оснаживања установа у граду. Ова активност омогућиће развој језичких капацитета запослених и допринеће даљој интернационализацији културне сцене и повезивању са европским партнерима као једном од главних циљева пројекта „Нови Сад 2021“.

 

Извор: Нови Сад 2021

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *