Nalazite se ovde
Početna > Kultura > KREATIVNE RADIONICE ZA DECU U GALERIJI MATICE SRPSKE

KREATIVNE RADIONICE ZA DECU U GALERIJI MATICE SRPSKE

U oktobru Galerija Matice srpske počinje sa novim ciklusom kreativnih radionica za decu subotom od 11.00 do 12.30 sati, i to upoznavanjem sa izložbom „Portret jednog vremena – Fotografije Feliksa Nadara“. Na četiri kreativne radionice pod zajedničkim nazivom „Fotografija NaDar“, mališani će imati priliku da se upoznaju sa uzbudljivim životom ovog fotografa i njegovim avanturama. Takođe, naučiće nešto o fotografiji, karikaturi, Nadarovim savremenicima koje je fotografisao, a moći će i da maštaju o letilici koja bi ih mogla vinuti u visine.

Pošto su na izložbi prikazane stare crno-bele fotografije, radionicu 12. oktobra posvećujemo upravo ovoj fotografskoj tehnici. Uz pomoć ilustracija mališanima će biti objašnjeno na koji način su nastajale fotografije u Nadarovom studiju. Takođe, zajedno će pogledati i druge Nadarove fotografije, one koje nisu prikazane na izložbi, i razmisliti o tome da li im crno-beli tonovi u kojima su izrađene daju neku posebnu čar. Na kraju radionice mališani će dobiti posebne kartice na kojima će, koristeći samo crnu i belu temperu, naslikati svoju „fotografiju”.

Kreativne radionice za decu subotom otvorene su za decu uzrasta od 5 do 11 godina. Potrebno je izvršiti elektronsku prijavu putem linka:https://forms.gle/XvMHwbUFR56373vr7

Ulaznica za kreativne radionice iznosi 150,00 dinara.

 

 

 

 

 

Izvor: GALERIJA MATICE SRPSKE

Ostavite odgovor

Top