КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ

У октобру Галерија Матице српске почиње са новим циклусом креативних радионица за децу суботом од 11.00 до 12.30 сати, и то упознавањем са изложбом „Портрет једног времена – Фотографије Феликса Надара“. На четири креативне радионице под заједничким називом „Фотографија НаДар“, малишани ће имати прилику да се упознају са узбудљивим животом овог фотографа и његовим авантурама. Такође, научиће нешто о фотографији, карикатури, Надаровим савременицима које је фотографисао, а моћи ће и да маштају о летилици која би их могла винути у висине.

Пошто су на изложби приказане старе црно-беле фотографије, радионицу 12. октобра посвећујемо управо овој фотографској техници. Уз помоћ илустрација малишанима ће бити објашњено на који начин су настајале фотографије у Надаровом студију. Такође, заједно ће погледати и друге Надарове фотографије, оне које нису приказане на изложби, и размислити о томе да ли им црно-бели тонови у којима су израђене дају неку посебну чар. На крају радионице малишани ће добити посебне картице на којима ће, користећи само црну и белу темперу, насликати своју „фотографију”.

Креативне радионице за децу суботом отворене су за децу узраста од 5 до 11 година. Потребно је извршити електронску пријаву путем линка:https://forms.gle/XvMHwbUFR56373vr7

Улазница за креативне радионице износи 150,00 динара.

 

 

 

 

 

Извор: ГАЛЕРИЈА МАТИЦЕ СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *