БАЛЕТ „ЛАБУДОВО ЈЕЗЕРО“ ПРВИ ПУТ У СЕЗОНИ

Рађено на музику Петра И. Чајковског, „Лабудово језеро“ је најзначајније дело класичног балетског репертоара. Због тога је и један од најизвођенијих и најгледанијих балета у Српском народном позоришту.

Либрето је заснован на бајци о љубави између принцезе Одете, краљице белих лабудова и принца Зигфрида. Чини, које је зли чаробњак Ротбарт бацио на Одету, могу бити разбијене једино ако Зигфрид остане веран љубави на коју се заклео…

Атрактивне и ефектне сцене обилују класичним бравурама, и синоним су за уметничку игру, док ритам валцера прожима балетску музику, што читавом балету даје радостан тон младалачке љубави.
Ова верзија је премијерно изведена пре осам година, 2008, најдуже се одржала са 33 извођења и са више од 23.000 гледалаца.

Овог месеца биће изведен два пута, 12. и 19октобра, на сцени „Јован Ђорђевић“, с почетком у 19 часова.

Кореограф и редитељ је Владимир Логунов, који је истакао да је завршетак ове поетично-лирске бајке срећан, из простог разлога што данашњи гледалац ипак верује у овоземаљску срећу. Диригент је Микица Јевтић, сценографију је урадио Миодраг Табачки, костиме је осмислила Мирјана Стојановић Маурич. У улогама су 12. октобра: Ана Ђурић (Одета–Одилија), Андреј Колчериу (Принц Зигфриди 19. октобра: Ана Ђурић (Одета–Одилија), Самјуел Бишоп (Принц Зигфрид), учествују солисти, балетски ансамбл, Оркестар СНП-а и ученици Балетске школе из Новог Сада.

Извор: СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *