Nalazite se ovde
Početna > Kultura > Izložbe > KONKURS ZA NAJBOLJU GRAFIKU MALOG FORMATA

KONKURS ZA NAJBOLJU GRAFIKU MALOG FORMATA

Galerija „La Vista“ iz Novog Sada, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” (u okviru platforme „Druga“ Evropa), raspisala je javni konkurs za umetničku grafiku pod nazivom „MALA GRAFIKA – NOVI SAD 2019.“ na temu „BOGATSTVO RAZLIČITOSTI“.

1. nagrada 300 evra
2. nagrada 200 evra
3. nagrada 100 evra

Organizatori pozivaju sve likovne stvaraoce sa teritorije Republike Srbije koji rade na polju umetničke grafike da podnesu svoje grafičke otiske i tako konkurišu za jednu od tri vredne novčane nagrade (1. nagrada 300 evra, 2. nagrada 200 evra, 3. nagrada 100 evra). Na konkursu u obzir dolaze sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika (akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mecotinta, litografija, algrafija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija, sitoštampa kao i kombinacije istih), kao i digitalni print, i biće prihvaćeni samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje tri godine (2017-2019). Svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na papiru ne većem od 18h18 cm i svaki učesnik konkuriše sa jednim radom i sa temom po sopstvenom izboru. Izložba će biti žirirana i selekciju pristiglih dela obaviće stručni žiri koji će dodeliti i tri novčane nagrade.

Izložba selektovanih radova održaće se od 21. oktobra do 03. novembra 2019. godine u Galeriji „La Vista“ u Novom Sadu. Konkurs je otvoren do 30. septembra 2019.

 

 

 

 

 

 

Izvor: GALERIJA „LA VISTA“

Ostavite odgovor

Top