КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ ГРАФИКУ МАЛОГ ФОРМАТА

Галерија „Ла Виста“ из Новог Сада, уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада и Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” (у оквиру платформе „Друга“ Европа), расписала је јавни конкурс за уметничку графику под називом „МАЛА ГРАФИКА – НОВИ САД 2019.“ на тему „БОГАТСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ“.

1. награда 300 евра
2. награда 200 евра
3. награда 100 евра

Организатори позивају све ликовне ствараоце са територије Републике Србије који раде на пољу уметничке графике да поднесу своје графичке отиске и тако конкуришу за једну од три вредне новчане награде (1. награда 300 евра, 2. награда 200 евра, 3. награда 100 евра). На конкурсу у обзир долазе све графичке технике високе, дубоке и равне штампе у којима се реализује оригинална уметничка графика (акватинта, бакропис, бакрорез, сува игла, мецотинта, литографија, алграфија, линорез, дрворез, линогравура, колографија, ситоштампа као и комбинације истих), као и дигитални принт, и биће прихваћени само оригинални графички листови, настали и отиснути у последње три године (2017-2019). Сви приложени радови морају бити реализовани као графике отиснуте на папиру не већем од 18х18 цм и сваки учесник конкурише са једним радом и са темом по сопственом избору. Изложба ће бити жирирана и селекцију пристиглих дела обавиће стручни жири који ће доделити и три новчане награде.

Изложба селектованих радова одржаће се од 21. октобра до 03. новембра 2019. године у Галерији „Ла Виста“ у Новом Саду. Конкурс је отворен до 30. септембра 2019.

 

 

 

 

 

 

Извор: ГАЛЕРИЈА „ЛА ВИСТА“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.