ЖАН КРИСТОФ БИСОН ПОСТАО ЧЛАН ДРУШТВА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ

Други човек париског „Фигароа“, Жан Кристоф Бисон потписао је приступницу и постао члан Друштва новинара Војводине. Бисон, који је на Тесла глобал форуму примио највише признање, Белу голубицу, изјавио је да је чланство у ДНВ-у доживео као награду за свој професионални рад на афирмацији истине о Србији и неговању француско-српског пријатељства.
„Пре двадесет и три године био сам први пут у Србији и тада сам, извештавајући о Француском војничком гробљу из Првог Светског рата, био одушевљен пажњом и љубави Срба према Французима.
Тада сам осетио неодољиву потребу да ту љубав узвратим. Без икакве пропаганде желео сам да истинитим извештавањем покажем право лице Србије и променим лажну слику која је Француској јавности наметнута о Србији деведесетих година“, рекао је Бисон након потписивања приступнице ДНВ.
Председник Друштва новинара Војводине, Петар Кочић рекао је да је за ДНВ од приоритетног значаја развијање међународне сарадње са циљем да се допринесе истинитом извештавању о Србији. У томе је велики допринос Тесла глобал форума на коме је, осим са Буисоном склопљена сарадња и са председником Савеза новинара Русије, Владимиром Саловљевом.
Жан Кристоф Бисон у Матици Српској примио је престижну награду Тесла глобал форума, Белу голубицу за истинито извештавање о Србији, а форум се завршава од 12. до 14 јула Тесла релијем електричних аутомобила и возила. Изложба електричних возила почиње у петак 12. јула на платоу код СПЕНС-а у Новом Саду са почетком у 16 сати.
Извор: ДНВ
фото.: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.