Nalazite se ovde
Početna > Najave Događaja > DEČJA RADIONICA I TRENING ZA ZAPOSLENE

DEČJA RADIONICA I TRENING ZA ZAPOSLENE

……………………
Petak, 17. maj

10 časova: Čitaonica u muzeju: čarobni svet ilustracije

Saradnici: Katarina Novaković, Dečje odeljenje gradske biblioteke u Novom Sadu i PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, vrtić „Plavi zec“, Dragana Bošković, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Zaintrigirni saznanjem da se čuvena slikarka Ljubica Cuca Sokić bavila i ilustrovanjem knjiga za decu, pričaćemo o jednoj od mnogobrojnih tema koje spajaju književnost i likovnu umetnost – ilustraciji. Oživećemo nama omiljene priče  i knjige sopstvenim ilustracijama.

14 časova: Trening jednakosti za zaposlene u kulturi

Saradnja: Društvo tumača i prevodilaca za znakovni jezik, Mirko Knežević

Trening zaposlenih po pitanju invalidnosti igra važnu ulogu u razvitku jednakih pristupa osoba sa invaliditetom i od izuzetnog je značaja za pozitivne promene unutar muzejskih institucija. Predavanje će održati Mirko Knežević, saradnik Društva tumača i prevodilaca za znakovni jezik. Trening ima za cilj da pomogne zaposlenima da sa više samopouzdanja pristupe osobama sa invaliditetom, primenjujući korisne savete o tome kako koristiti pravila ponašanja prihvaćena od strane osoba sa invaliditetom dok komuniciramo i kako osobe sa invaliditetom doživljavaju organizaciju unutar muzeja i usluge koje bi trebalo i moraju da dobiju.

Ulaz na sve programe je slobodan.

 

Izvor: Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

Ostavite odgovor

Top